Faci rafting şi ajuţi la salvarea Jiului

Green Adventure va organiza pe 21 şi 22 aprilie primele curse de rafting pe Jiu din acest an. O parte din încasări vor ajunge la organizaţiile de mediu care vor să salveze Parcul Naţional „Defileul Jiului”. Zona ar putea fi pusă în pericol dacă investiţia hidroenegetică de pe Jiu va fi finalizată şi pusă în funcţiune.

„La începutul acestui sezon de rafting dorim să lansăm un slogan: #SalvaţiJiul!”, spun cei de la Green Adventure pe pagina de socializare. Lucrările din Defileu au fost blocate la sfârşitul anului trecut prin hotărâre judecătorească, dar politicienii caută soluţii pentru finalizarea lucrării în care Hidroelectrica a băgat până acum peste 100 de milioane de euro. Cel mai mare pericol îl reprezintă faptul că Jiul va fi deviat printr-o conductă pe o porţiune de 20 de kilometri, iar pe cursul râului va rămâne doar un firicel de apă. Nu doar că vor dispărea cursele de rafting, dar flora şi fauna vor fi serios afectate.

Green Adventure o să doneze 10% din încasările obţinute în urma acestui program pentru salvarea Parcului Naţional „Defileul Jiului”. Preţul acestui program este de 200 lei/persoană şi include: echipament complet (bărci de rafting de ultimă generaţie, costume de neopren, încălţăminte de neopren, veste de salvare şi căşti), ghizi, jocuri acvatice, pauză de ciocolată şi distracţie în apă, sesiune de poze pe întreg traseul.
Puteţi să optaţi pentru filmări cu camere GoPro, preţul fiind de 100 de lei de barcă. Cine rezervă două ture, una sâmbătă, şi una duminică, plăteşte 300 de lei pentru ambele.

Traseul de rafting are o lungime de 9 kilometri, care este parcurs în două-trei ore.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: