Facilităţi pentru agricultorii din Băleşti, prin GAL "Cheile Sohodolului"

Agricultorii din comuna Băleşti îşi vor putea uda grădinile pe bani europeni. Cel puţin asta este intenţia autorităţilor locale, care şi-au propus să acceseze fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) "Cheile Sohodolului", asociere din care face parte comuna Băleşti. Mai exact, primarul Aristică Paicu vrea să obţină fonduri europene pentru a ridica un dig de-a lungul râului Jaleş care tranzitează comuna, cu ajutorul căruia apa să fie dirijată spre grădinile de legume ale localnicilor.

Comuna Bălești a aderat anul acesta la GAL "Cheile Sohodolului", care s-a coagulat la nivelul localității Runcu, împreună cu alte localități care au continuitate teritorială. Autoritățile locale din Bălești și-au stabilit proiectele prioritare pentru care vor să obțină finanțare din fonduri europene prin intermediul acestei asocieri. "Prin Grupul de Acțiune Locală "Cheile Sohodolului" sper să reușesc să bag apă la oameni în grădini, să-și ude zarzavaturile. La Cornești putem face un dig, la Jaleș, să ridicăm nivelul apei. Astfel se va realiza un canal care dirijează apa către ei, la Cornești. Am făcut strategia acestui grup de acțiune locală, recent s-a definitivat. S-a plecat cu ea la București. După ce va fi suma alocată suma vom discuta în cadrul grupului. N-am făcut o evaluare, dar o să avem prioritate pentru că suntem și noi, ca și Runcu, o comună mare, cu aport destul de mare la înființare, 11.600 lei", a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Bălești.
Din Grupul de Acțiune Locală "Cheile Sohodolului" face parte inclusiv orașul Uricani, din județul Hunedoara. Primarul Paicu crede că pot fi atrase sume importante de bani printr-o astfel de asociere. "Prin acest GAL putem dezvolta zona. Fiecare proiect ajunge la o cifră de 200.000 de euro și este o sumă destul de bunicică. Proiecte mai mici, dar destul de multe. Avantajul este că banii se repartizează direct de către conducerea acestui GAL, nu mai trec pe la București", a mai spus primarul din Bălești.

Vizualizări: 3,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: