Fake news. Fake human. Victor Ponta

Fake news, adică veşti, noutăţi, informaţii (ştiri), cronici (de ziar), poveşti false, trucate sau fabricate. Fake news construiesc o fake reality, o realitate (totalitatea reprezentărilor modale extrase de minte din informaţia furnizată de percepţia primită prin cele 5 canale senzoriale) alternativă. Mai precis, fake news sunt doar unul dintre mijloacele prin care se construieşte realitatea alternativă, societatea post-truth/post-adevăr, cuvânt care nu se referă la o perioadă posterioară unei situaţii date, ci defineşte perioada prezentă în care conceptele/noţiunile specifice au devenit fără importanţă.

Noua societate post-adevăr este populată, majoritar, de oameni care contribuie conştient la construirea ei şi de oameni care, acceptând lucrarea constructorilor, contribuie în diferite stări/forme de inconştienţă. Limba engleză (necesară aici datorită provenienţei termenilor) are, ca şi limba română, mai mulţi termeni pentru a-i numi pe aceşti oameni: fake people (oameni, persoane false, prefăcute, artificiale), phonies (prefăcuţi, falşi, care au ceva de ascuns, impostori, escroci, făţarnici egoişti, mincinoşi, inventaţi, pretinşi, contrafăcuţi) etc.

Aceşti termeni se referă la omul/ADAM căzut în păcat, care refuză, într-un fel sau altul, să se cureţe de păcat şi sunt - în prezent - termeni depăşiţi. V. Putin a declarat recent că în viitorul apropiat ar putea fi creaţi, prin programare genetică, oameni geniali în diferite domenii (matematică, muzică etc.), dar şi războinici care să lupte fără frică, regrete, compasiune, durere, fără nimic care să aparţină omenescului/ADAMULUI (desigur că înţelegeţi că se pot crea şi mincinoşi, neruşinaţi, escroci, criminali geniali). Spre deosebire de aceştia, fake people, phonies actuali sunt, genetic, identici cu ADAM cel căzut în păcat, dar îşi fac din aceste păcate titluri de glorie şi izvoare de fiinţare si mărire.

Vă propun pentru NEADAMI un termen pe care eu nu l-am întâlnit încă: fake human. Fake human ar putea defini şi neomul modificat genetic, dar şi omul care se construieşte prin propria lui voinţă ca neom, fake human. Aceştia din urmă sunt ADAMI din punct de vedere genetic, dar trăiesc viaţa de pământean într-un fel neomenesc, nu au conştiinţa păcatelor, nu au ruşine, compasiune, iubire de aproape, milă, nu cunosc sfinţenia vieţii celuilalt, nu cunosc pocăinţa.

L-am văzut pe Victor Ponta la un post TV local şi l-am comparat cu Ponta prezent într-o emisiune similară de prin 2005. Victor Ponta nu mai este doar un phonies, a migrat din primul rând al adunăturii de politicieni fake people şi s-a transformat în fake human. Oricât de subiectivă ar fi realitatea fiecăruia dintre noi, Victor Ponta nu mai are loc în ea, nu mai poate fi recunoscut în ea. Pentru că el este un procuror fără dosare, un doctor fără doctorat, un participant la întrunirile cu sistemul fără a  aparţine sistemului (zi zău), un procuror/prim ministru ofiţer acoperit care şi-a secretizat propria acoperire, cel mai mare mincinos care mărturiseşte adevărul, un participant la viaţa de partid a PSD fără a fi membru PSD, un prim ministru făcătură (ca şi cei care i-au urmat) pe care l-a dominat o realizatoare TV de provincie etc. Victore, oamenii asupra cărora tu fake news au nevoie azi şi - mai ales - mâine de adevăr, adică de acoperiş deasupra capului, hrană ca să nu se culce flămânzi, iubire, copii, mijloace de a face din copiii lor oameni adevăraţi, alţi oameni aidoma lor, ştiinţă, cunoaştere, credinţă, libertate, tăria cerului, au nevoie să ştie că nordul este tot acolo şi/sau că Dumnezeu veghează.

Victor Ponta. Şi nu numai. Fake human.

Vizualizări: 634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: