Fără disponibilizări la CE Oltenia în 2018

Complexul Energetic Oltenia nu va mai face disponibilizări în 2018, chiar dacă planul aprobat inițial prevedea reduceri de personal și pentru anul viitor. Cel puțin asta susține Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei. „Pe configurația actuală de cerințe de energie și, respectiv pentru iarna care vine, nu mai facem disponibilizări. Nu mai prognozăm disponibilizări. Suntem la limita acoperirii cu personal a capacităților pe care le păstrăm. Cele 11 capacități energetice rămân în piață. Trebuie să acoperim, conform normelor tehnice, personalul necesar”, a declarat Doru Vișan.

Secretarul de stat a explicat că CE Oltenia trebuie să facă acum „jonglerii” cu personalul existent pentru ca activitatea companiei să se desfășoare normal. „Suntem în situația să redistribuim personal pe altă calificare, pe posturile cheie, pe posturile de operator, electricieni ș.a.m.d., și, la inițiativa conducerii, să promovăm niște clase pentru copiii de școli profesionale pentru meseriile deficitare – sudori, mecanici”, a mai spus Vișan.

Unii parlamentari gorjeni spun că nu mai trebuie efectuate noi concedieri colective pentru că CE Oltenia și-a atins targetul de disponibilizări planificate. „Din punctul meu de vedere, și le-am și spus, și-au cam terminat planul de disponibilizări. Am avut vreo două mii în 2015, vreo 700 anul trecut și încă o mie anul acesta, se apropie de patru mii. Au uitat să spună lucrurile astea”, a comentat deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Discuțiile pe această temă au avut loc la ședința de vineri, organizată pentru găsirea de soluții în vederea ajutorării CE Oltenia, la care au luat parte și oficiali din două ministere.

Vizualizări: 4,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: