Festival de teatru la Târgu Jiu. Programul complet!

Teatrul din Târgu Jiu va organiza în perioada 4-13 mai prima ediție a Festivalului de Teatru ”Elvira Godeanu”. Festivalul face parte din evenimentele organizate cu prilejul ”Zilelor Elvira Godeanu”, care anul acesta se află la cea de-a XVIII-a ediție. Prezent în festival va fi și Teatrul Național din Chişinău.

Spectacolele din cadrul festivalului-concurs vor pune accent pe calitatea actului în sine, nu pe actorii-vedete, spun reprezentanții teatrului târgujian. Piesele însă sunt semnate de regizori importanți. ”Vor fi spectacole importante care vor veni anul acesta la Târgu Jiu, printre cele mai bune spectacole de teatru din țară. Pentru asta, vrem să-i mulțumim selecționerului nostru, importantului critic de teatru, domnul Ion Parhon, care s-a ocupat de selecția spectacolelor aduse în festival”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al instituției.

”Am păstrat titulatura Zilelor Elvira Godeanu, dar în interiorul lor se întâmplă mai multe evenimente”, a precizat Cosmin Brehuță, managerul teatrului târgujian.

Festivalul va debuta în 4 mai, cu spectacolul ”Azilul de noapte”, în regia lui Andrei Mihalache, al teatrului târgujian. Duminică, 5mai, va urma piesa ”Avalanşa” a Teatrului ”Regina Maria” din Oradea. Luni, iubitorii teatrului vor putea să asiste la spectacolul ”Dragă Doamnă Profesoară”, regizat de gorjeanul Andrei Măjeri, al Teatrului Municipal Baia Mare. Marți, 7 mai, va urma piesa ”Republica Melania” a Teatrului ”Odeon” din Bucureşti. Spectacolul ”Ţinutul din miezul verii” al Teatrului Mic din București se va juca miercuri, urmat joi de piesa ”Gadenia” a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Vineri, 10 mai, va veni rândul spectacolului ”Angajare de clovn” al Teatrului Național ”Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău. Sâmbătă, 11 mai, se va juca ”Amplexus”, piesă a Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, iar duminică va avea loc spectacolul ”Feminin” al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. Gala Premiilor Elvira Godeanu a fost programată pentru luni, 13 mai, de la ora 19:00. O oră mai târziu, iubitorii teatrului vor putea să urmărească piesa ”Două pe faţă, două pe dos”, coordonatorul proiectului fiind Ion Caramitru, a Teatrului Naţional din Bucureşti. Prețul unui abonament la festival este de 150 lei. Posesorii pot viziona toate spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru Concurs, plus spectacolele prezentate pe întreaga perioadă a „Zilelor Elvira Godeanu”.

”Zilele Elvira Godeanu” se vor desfășura până în data de 6 iunie. Până atunci, se vor desfășura și ”Zilele de poveste”, cu spectacole pentru copii. Anul acesta, teatrul târgujian va relua, după o absență de 5 ani, Festivalul-concurs de teatru pentru liceeni.

Vizualizări: 1,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: