Festival naţional mutat de la Târgu Jiu. Motivul: lipsa unei săli de spectacole!

Festivalul Naţional de Muzică Populară „Meleaguri Brâncuşiene” se va desfăşura anul acesta la Polovragi. Asta a decis conducerea Şcolii Populare de Artă, dat fiind faptul că la Târgu Jiu nu există o sală de spectacole care să poate face faţă unui număr mare de participanţi. Festivalul este destinat elevilor şcolilor populare de artă din ţară şi va avea loc în perioada 23-25 martie.

Primele două ediţii ale competiţiei muzicale s-au desfăşurat la un restaurant de pe Insuliţa Jiului. Organizatorul a decis să mute în judeţ festivalul. „Motivul pentru care am ales să facem festivalul la Polovragi este faptul că sălile care sunt în Târgu Jiu sunt în stadiul pe care îl ştim cu toţii. Casa de Cultură nu este accesibilă. Am făcut, împreună cu Consiliul Judeţean şi Ansamblul «Doina Gorjului», Festivalul «Maria Lătăreţu» la teatru şi s-a dovedit că este neîncăpător, e mică sala pentru o activitate atât de largă, ca şi public, şi atunci ne-am hotărât să îl facem la Polovragi, pentru că au cămin cultural bun, cu scaune bune, cu destul de numeros public acolo”, a spus Constantin Argint, şef Serviciu Organizare Evenimente în cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

Festivalul este adresat şcolilor populare de artă sau centrelor judeţene de la disciplina canto-muzică populară şi instrumente muzicale. Festivalul este împărţit pe două secţiuni, în cadrul fiecăreia existând două categorii de vârstă: 12-15 ani şi 16-25 de ani. „S-au înscris în acest festival 24 de concurenţi din 11 judeţe, precum Cluj, Mehedinţi, Caraş Sverin, Covasna, Olt, Botoşani, Brăila, Suceava şi Gorj. Din juriu vor face parte personalităţi de marcă ale etnofolclorului românesc”, a precizat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu”. În prima seară a festivalului vor urca pe scenă artiştii Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu şi invitata lor, Leontina Fărcaş din Alba. Concursul va continua şi sâmbătă, de la ora 18.00, iar în încheiere va susţine un recital de excepţie, Ansamblul Folcloric „Bucovina”, din Suceava. Duminică, 25 martie, de la ora 14.00, va avea loc Gala Laureaţilor. După festivitatea de premiere, va urca pe scenă Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu”, urmat de invitaţii lor. Este vorba de interpreta Nineta Popa şi Cristian Fodor.

Intrarea la spectacole va fi liberă. Cei mai buni tineri artişti vor fi recompensaţi cu premii în trofee şi bani. Premiul cel mare este de 1500 de lei.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: