Festivalul „Maria Lătăreţu” se mută pe Insuliţă

Peste 60 de tineri din întreaga ţară vor concura pentru trofeul Festivalului „Maria Lătăreţu”. Festivalul va avea loc săptămâna viitoare, la Târgu Jiu. Spre deosebire de anii trecuţi, festivalul nu se va mai desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor, ci la restaurantul de pe Insuliţă. Gheorghe Porumbel, directorul festivalului, spune că este singura clădire din Târgu Jiu care permite participarea publicului în număr mare, Casa de Cultură a Sindicatelor fiind închisă după incendiul de la Colectiv.

O nouă ediţie a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” se va desfăşura săptămâna viitoare, la Târgu Jiu. Spectacolele vor debuta luni, 7 noiembrie, chiar în ziua în care se împlinesc 105 ani de la naşterea artistei. Anul acesta, festivalul nu se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor. Gheorghe Porumbel susţine că a cerut permisiunea ISU Gorj pentru desfăşurarea festivalului în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, însă a primit un răspuns negativ. „Ne-au spus că până nu se fac îmbunătăţiri nu se mai pot organiza spectacole acolo, îmbunătăţiri pe care lichidatorul nu poate, dar poate nici nu vrea să le facă. Mi-a spus domnul Ciobanu, lichidatorul, că misiunea lui nu este să repare Casa de Cultură, ci să rezolve problema datoriilor”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Festivalului „Maria Lătăreţu”.

Acesta spune că nu se va plăti nimic pentru închirierea sălii restaurantului de pe Insuliţă, Călin Lemnaru oferind-o drept sponsorizare. „S-a oferit Anna Events, am discutat cu domnul Lemnaru, s-a oferit să ne ofere ca sponsorizare sala mare de pe Insuliţă şi acolo se va desfăşura spectacolul. Aceeaşi disponibilitate am găsit-o şi la Cătălin Brăilă, la Hotel Brâncuşi, dar din păcate sala este mult mai mică şi nu puteam să facem o scenografie acolo. Trebuie montată scenă cu lumini, cu tot ce trebuie pentru nişte spectacole televizate”, a precizat Porumbel.

Târgujienii care vor să vadă spectacolele de muzică populară trebuie să ştie că intrarea este liberă.

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: