Festivalul Toamnei cu must gratis, hore şi cooking show

Locuitorii din Târgu Jiu vor petrece în perioada 5-8 octombrie, de Festivalul Toamnei. Și anul acesta vor avea loc spectacole, expoziţii, degustări sau demonstraţii de măiestrie. Administraţia locală a pregătit o mie de cănuţe din lut cu must ce vor fi oferite gratuit participanţilor la manifestări. 

Festivalul Toamnei este un eveniment dedicat celebrării recoltei şi redescoperirii tradiţiilor şi obiceiurilor. Acţiunile din acest an vor cuprinde spectacole folclorice, expoziţii de ceramică, produse alimentare şi utilaje agricole, dar şi demonstraţii realizate de producătorii specializaţi în realizarea vinului prin tescuire, olărit, încondeiat vase sau împletirea coşurilor.

Totodată, în zona pietonală a oraşului va funcţiona un târg al meşterilor populari, de unde târgujienii vor putea achiziţiona produse alimentare tradiţionale şi de artizanat.

Cel mai frumos stand

Ziua Recoltei va fi marcată duminică, 8 octombrie, în Piaţa Centrală. Autorităţile vor fi întâmpinate cu pâine şi sare, iar fanfara „Armonia” va concerta în deschiderea evenimentului. În Piaţa Centrală va avea loc un spectacol folcloric, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Pe lângă expoziţii şi demonstraţii, va avea loc şi premierea celui mai frumos stand amenajat în piaţă. De asemenea, în Piaţa 9 Mai, trecătorii vor putea degusta preparate culinare realizate cu produse din recolta anului 2017.

Mustărie rustică

În zilele de 7 şi 8 octombrie, în centrul oraşului va fi amenajată o mustărie rustică, în faţa CEC Bank. Mustăria va avea un taraf care va cânta pentru cei care vor poposi aici. Trecătorii vor găsi la mustărie şi personaje îmbrăcate în costume populare, care vor împărţi, din coşuri de nuiele, mere, pere, nuci şi vor crea atmosferă pe muzica tarafului. De aici vor putea fi ridicate şi cănuţele cu must, oferite gratuit de municipalitate. În zona amfiteatru, Carrefour Târgu Jiu va comercializa produse de patiserie: plăcintă cu mere, dovleac, dar va desfăşura şi activităţi de cooking show. Aici va fi prezent şi un DJ care va întreţine atmosfera.

Vizualizări: 2,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: