Fiica lui Mischie s-a măritat

Maria Ioana Mischie, regizor, s-a căsătorit în acest week-end la Târgu Jiu, cu un coleg de breaslă. Fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a preferat o nuntă restrânsă, la Casa Danielescu, alături de rude şi prietenii apropiaţi.
Marionela, aşa cum îi spuneau colegii de şcoală, a purtat la cununia civilă o rochie roşie, iar soţul ei, Sorin Baican – producător şi editor de film, co-fondator Studioset, a fost atât la cununie, cât şi la nuntă cu un tricou alb şi pantaloni deschişi la culoare. Mireasa a avut însă la petrecere o rochie albă, până la glezne, ieşind în evidenţă florile superbe prinse în voal.
Ioana Mischie şi Sorin Baican sunt parteneri într-un proiect, Storyscape, după cum declara tânăra într-un interviu acordat în 2014 pentru un site de specialitate. „În septembrie 2012 am iniţiat împreună cu doi colegi de la UNATC şi UCL prima asociaţie care concentrează transmedia storytelling şi structuri interactive in contextul romanesc şi est-european: STORYSCAPES. Platforma urmăreşte simultan două direcţii: direcţia de cercetare (care arhivează studii, interviuri, recenzii cu privire la proiecte bazate pe transmedia storytelling) şi direcţia creativă (care îşi propune să creeze concepte transmedia româneşti sau să ofere consultanţă pentru optimizarea unor concepte transmedia incipiente). Ca o coincidenţă internaţionala destul de simpatică, la un an după rezervarea denumirii noastre, Festivalul International de Film Tribeca a initiat o sectiune, numita tot Storyscapes, insa organizata in New York, care premia intocmai concepte inovative in cinema”, spunea Ioana Mischie în interviu. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 13,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: