Filip: Am făcut audit la spital, niște medici ar trebui să plece

Primarul din Rovinari, Robert Filip, le-a pus gând rău cadrelor medicale care nu își dau interesul la spitalul din oraș. Edilul i-a sugerat directorului unității medicale să evalueze toți angajații din sistem și să reorganizeze spitalul. Totul vine după un audit pe care primăria l-a făcut la spital. Pe de altă parte, în Spitalul Orășenesc din Rovinari s-au investit sume importante de bani în ultimii ani și urmează să fie puse în funcțiune un tomograf și un RMN, dar și alte echipamente medicale ce se mai regăsesc în puține unități spitalicești din țara noastră.

Edilul din Rovinari, Robert Filip, a tunat și fulgerat când a venit vorba de angajații din cadrul spitalului. S-a declarat supărat pe câțiva medici pe care i-ar vrea plecați din sistem pentru că, spune el, nu și-ar face treaba: „Am avut o discuție cu managerul și i-am spus că anumiți doctori ar trebui să plece din sistem. Dacă nu ești bun, nu te caută lumea. La noi, au venit 18 medici. Am făcut audit la spital. Se știu cei care nu fac treabă. Eu nu i-aș mai ține. I-am spus managerului să-i evalueze și pe medici, și pe asistenți. Să le dea teste. Băieți, dacă sunteți așa buni, plecați în mediul privat!”.

Un RMN și un tomograf vor funcționa în cadrul spitalului de luna viitoare. Aparatele au fost inaugurate, zilele trecute, în prezența ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Primarul Filip a mai adăugat că, pe lângă acestea, au mai fost achiziționate aparate medicale în valoare de o jumătate de milion de euro care vor face posibile operații în premieră pentru un spital din Gorj.

„Vor fi funcționale din 10 iulie. Mai avem de luat o autorizație și vom putea să-i programăm pe oameni pentru a nu mai fi nevoiți să stea cu lunile să aștepte la marile spitale sau la spitalele private. Pe lângă asta, vom avea de pus în funcțiune și alte echipamente medicale pe parte de optică. Doar București și Timișoara mai au astfel de aparate pe partea de optică. Au costat aproape o jumătate de milion de euro și vom face și operații care se fac acum doar în București și în Timișoara. Avem personal. Avem două doamne doctor care sunt foarte pregătite. Le-am adus de doi ani de zile în spital”, a explicat Filip, la Tele3.
 

Galerie foto




Vizualizări: 3,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: