Filip e sigur că foştii securişti îi ascultă telefoanele prin firmele de pază

Primarul din Rovinari, Dorin Filip, a ieşit ieri la rampă cu o declaraţie şoc, făcută tocmai de la Baia Mare, unde participă la o întâlnire a membrilor Asociaţiei Oraşelor din România. Edilul susţine că există firme private de pază „ale unor foşti securişti” care îi interceptează convorbirile telefonice. Fără să dea exemple concrete, acesta mizează pe faptul că „toată lumea ştie despre ce şi cine este vorba”, mai ales că firmele respective de pază au contracte grase în minerit şi energie şi o duc bine mersi de ani de zile.

Dorin Filip nu ştie cât de des îi ascultă „foştii securişti” telefoanele proprii, dar e sigur că astfel de societăţi de pază există la nivelul întregii ţări, nu doar în Gorj. Una dintre cele pe care edilul le are în vizorul suspiciunilor sale păzeşte din greu chiar la Rovinari, oraş în care există astfel de firme, care aparţin unor ofiţeri din fosta Securitate. Filip spune că firmele respective, cărora nu le dă numele, beneficiază de aparatură cu care interceptează convorbiri telefonice pentru a face rost de informaţii pe care, ulterior, le folosesc în scop de şantaj.

„Foştii securişti au ştiut cum să se mişte şi, practic, şi-au creat aceste structuri paralele cu instituţiile statului. În câţiva ani vor deveni, dacă nu sunt cumva deja, structuri paramilitare, pentru că au oameni înarmaţi, dispun de vehicule şi elicoptere aşa cum poate nici Poliţia nu are, şi mă refer aici la nivel naţional, nu în plan local. Ei lucrează în acelaşi sistem, au aparatură cu care înregistrează diferite convorbiri şi conversaţii, după care merg la şantaj. Am fost şi eu chemat la unele discuţii cu ei, dar, evident, nu m-am dus pentru că se poate înscena orice şi am preferat să fiu terfelit prin ziarele lor decât să le fac jocurile”, declară Filip.

Edilul din Rovinari spune că el nu este o persoană şantajabilă şi tocmai de aceea vorbeşte despre acest subiect, pentru a trage un semnal de alarmă. Primarul compară firmele respective chiar cu nişte organizaţii paramilitare, susţinând că acestea au personalul mai bine dotat, în unele cazuri, decât instituţiile de profil ale statului. Filip e convins că fondurile pentru achiziţionarea dotărilor respective provin din afaceri derulate la limita legii, edilul neezitând să spună că foştii securişti s-au integrat foarte bine în acest sistem şi prosperă în defavoarea patronilor care nu le-au fost colegi înainte sau după 1989.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: