Filip Georgi: „Vreau să ajung preşedinte”

Filip Alexandru Georgi are 17 ani, este elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu şi până la această vârstă a trăit mai multe experienţe decât un om bătrân. A câştigat mai multe competiţii şi este membrul mai multor ONG-uri din judeţul nostru.

Filip Georgi este poate cel mai ocupat tânăr din Târgu Jiu şi asta pentru că îi place să fie tot timpul în priză, în contact cu oamenii şi să comunice cu cei din jurul lui. La doar 17 ani, Filip a vizitat multe meleaguri străine cu ocazia unor schimburi de experienţă organizate de asociaţia din care face parte. „Lucrez ca voluntar la Asociaţia Regională de Dezvoltare Rurală, sunt membru al Asociaţiei „Tineri fără Frontiere” şi membru al Consiliului Judeţean al Liderilor de Tineret” şi făcând parte din toate astea am fost în Anglia, Italia, Turcia în diverse schimburi de tineri, ocazie cu care am cunoscut multă lume”, a declarat Filip.

Informatica, literatura poliţistă dar şi dreptul sunt marile pasiuni ale lui Filip, tânărul participând la nenumărate concursuri locale dar şi olimpiade judeţene. „Până să intru la liceu îmi plăcea să scriu poezii, informatica m-a atras dintotdeauna, am făcut trei ani de informatică la Palatul Copiilor iar acum sunt tot la profil de mate-info. Dreptul şi cărţile poliţiste sunt oarecum un pion important dacă mă voi hotărî să devin procuror”, a mărturisit Filip.

Tânărul spune că încă nu s-a decis asupra carierei însă chiar dacă are atât de multe preocupări asta nu o să îl împiedice să lupte pentru cel mai mare vis al său şi anume acela de a deveni preşedinte. „Politica este un alt domeniu care mă atrage. Să devin preşedinte este unul din scopurile mele în viaţa pentru care o să lupt pentru că deşi iniţial am crezut că este imposibil de realizat, acum că am văzut ce oameni sunt nevoiţi să aleagă românii mi se pare că aş putea să mi-l realizez. Am văzut în schimburile mele oameni săraci şi oameni care au o grămadă de bani şi care îi cheltuiesc pe nimic”, a declarat Filip.

Limbile străine, o necesitate

Deşi are o vârstă destul de fragedă, Filip spune că toate experienţele pe care le-a trăit l-au făcut să devină mai receptiv, să respecte oamenii şi cel mai important a realizat necesitate unei limbi străine în cunoştinţele oricărui tânăr. „Din toate astea am realizat că trebuie să şti cât mai multe limbi străine pentru a putea comunica, am învăţat că este mult mai important capitalul social cu care rămâi decât capitalul economic, am învăţat că trebuie să ai încredere în oameni şi să ajuţi aşa cum poţi”, a precizat Filip Georgi.   

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: