Finanţare de 1,5 milioane de euro obţinută de Primăria Câlnic

Autorităţile locale de la Câlnic au semnat cererea de finanţare pentru proiecte de 1,5 milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru introducerea reţelei de canalizare şi pentru construirea unui after school. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, în momentul de faţă se lucrează la întocmirea documentaţiei pentru demararea licitaţiei. Edilul local speră ca procedura să se desfăşoare fără probleme pentru ca cele două şantiere să poată fi deschise în acest an.

Primăria comunei Câlnic a semnat, în această lună, cererea de finanţare pentru proiectele ce urmează a fi demarate cu fonduri europene. Este vorba despre introducerea reţelei de canalizare şi construirea unui after school, valoarea celor două proiecte ridicându-se la 1,5 milioane de euro. Odată construit un after school, elevii vor avea posibilitatea să rămână la şcoală după terminarea orelor, să mănânce de prânz, iar apoi să-şi facă temele, fără ca părinţii să scoată bani din buzunar. Proiectul, ce va fi implementat cu finanţare europeană, vizează construirea unei clădiri noi şi dotarea corespunzătoare. „Suntem în linie dreaptă cu proiectul care vizează construirea unui after school la Câlnic. A fost primită finanţarea şi ne ocupăm de documentele necesare organizării licitaţiei. Valoarea pentru acest after school este de 500.000 de euro, finanţarea din fonduri europene. Sperăm ca totul să meargă bine cu licitaţia, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede, până la sfârşitul anului. Dacă nu, cum ne va permite vremea”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Concomitent, autorităţile locale pregătesc documentaţia şi pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor ce vizează introducerea reţelei de canalizare. „Am primit finanţare şi pentru realizarea canalizării, iar valoarea acestui proiect este de un milion de euro. Sunt proiecte complexe, realizate pentru binele cetăţenilor. Şi în acest caz ne pregătim de licitaţie. Ne dorim ca lucrările să lucrările să înceapă cât mai repede pentru ca locuitorii comunei Câlnic să poată beneficia şi de aceste utilităţi”, a precizat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: