„Firicel” a promovat filmele despre Brâncuși la Peștișani

„Ora Brâncuși”, un proiect demarat de fundația Convergențe Europene și susținut de autoritățile din Gorj, l-a adus joi și vineri pe meleagurile natale pe actorul Cuzin Toma, faimosul „Firicel” din serialul „Las Fierbinți”. Acesta a venit la Peștișani pentru a fi alături de fostul său coleg de școală Cosmin Pigui, actualul primar implicându-se activ în proiectul respectiv. În cadrul „Orei Brâncuși” elevilor din tot județul le-au fost prezentate filme despre viața marelui sculptor, proiectul începând la Peștișani și Hobița. La casa natală a sculptorului a fost prezentată o piesă de teatru cu doi actori gorjeni, piesa fiind despre sosirea lui Brâncuși pe meleagurile natale și dorința lui de a realiza operele pe care le-a expus ulterior la Târgu Jiu.
Cuzin Toma a fost prezent atât la Hobița, cât și la Peștișani în curtea liceului unde s-a făcut proiecția de filme despre Brâncuși. Copiii veniți aici au aflat cu uimire că și „Firicel” a urmat cursurile acestui liceu, actorul încurajându-i să învețe carte, dar și să știe cât mai multe despre viața și operele lui Brâncuși. „Au aflat că am terminat liceul aici și vor să afle dacă am avut aceiași profesori. Sunt mulți dintre profesorii de pe vremea mea care predau și acum și m-am bucurat să îi revăd aici ca să pot să îi salut. Prezentarea filmelor despre Brâncuși o consider inițiativă interesantă și mă bucur că se întâmplă la Peștișani. Ar trebui ca inițiativa asta să fie preluată și plimbată prin cât mai multe locuri prin țară pentru ca toți să știm cât mai multe despre Brâncuși. E bine că a început totul aici, la Peștișani”, a spus actorul.
„E un proiect care are rolul să îi învețe pe copii despre viața lui Constantin Brâncuși, dar și despre opera acestuia”, a spus Pigui, filmele rulate joi seara la Peștișani fiind difuzate vineri în toate unitățile de învățământ din județ.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: