Firma Iuliei Vînă, sprijinită de stat

Fostul viceprimar al municipiului Târgu Jiu, Iulia Vînă, este singurul angajator din Gorj care are în derulare contracte de ucenicie. Zece tineri au semnat un contract cu firma consilierului local pentru un an. Pentru că sprijină tinerii, firma este recompensată de stat.

Fabrica de textile pe care o deţine Iulia Vînă a semnat recent zece contracte de ucenicie cu tineri din Gorj. Acestea sunt valabile până la sfârșitul acestui an. Tinerii care au ales să muncească la firma fostului viceprimar nu au avut nevoie decât de studii gimnaziale.  Meseria în care se vor perfecţiona noii angajaţi este de confecţioner-asamblor articole din textile. „Acestea sunt singurele contracte de ucenicie care au fost semnate în judeţul nostru. Pentru că a angajat tineri, firma primește câte 1.125 lei în fiecare lună pe toată perioada derulării contractului”, a explicat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Măsurile propuse vin în sprijinul angajatorilor care nu dispun de resurse financiare, în vederea stimulării angajării pe noi locuri de muncă, prin încheierea de contracte de ucenicie, respectiv prin încheierea de contracte de stagiu pentru absolvenţi.

Vizualizări: 2,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: