Fiul unui cunoscut patron, audiat la instanță

Fiul șefului cabanierilor din Rânca, Lucian Pănescu, a fost audiat marți în dosarul în care este inculpat și acuzat că a lovit doi polițiști gorjeni într-o altercație care a avut loc la finalul lunii februarie la un club din centrul municipiului Târgu Jiu. La finalul audierii, instanța a luat decizia de a nu-i mai prelungi măsura preventivă a controlului judiciar.

Tânărul a refuzat să recunoască acuzațiile formulate de Parchet împotriva sa, caz în care beneficia de o reducere cu o treime a unei eventuale pedepse, dacă va fi găsit vinovat. El a preferat să vină cu probe și să fie audiat pentru a-și dovedi nevinovăția la acuzațiile formulate la adresa sa.

Lucian Pănescu s-a declarat nevinovat și a povestit judecătorului Sorin Pătrulescu tot ce și-a adus aminte din noaptea în care s-a produs scandalul. Povestea sa nu a fost însă una lungă, pentru că tânărul nu și-a adus aminte mai nimic, până și judecătorul de caz fiind mirat de situația respectivă, mai ales că nu a reușit să afle motivul pentru care lui Pănescu Junior i s-a „rupt” filmul. Acesta a menționat că a ajuns în clubul de la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu prieteni de-ai săi din oraș după ce făcuse un drum lung și obositor, dus-întors, de la Rânca la Baia Mare pentru a transporta niște mese și scaune. La finalul cursei a decis să se vadă cu prietenii și a recunoscut că a băut 3 beri de 0,33 cl, precum și două shoturi pe care le-a prezentat ca fiind o băutură bună pentru digestie, slab alcoolizată.

Chiar și așa, Juniorul a reușit să își aducă aminte doar că după ce a consumat băutura respectivă a ieșit afară din local, unde a văzut doi polițiști discutând mai aprins cu doi amici de-ai săi. Îi știa pe agenți și i-ar fi asigurat că prietenii săi nu vor face scandal, după care știe că s-a trezit încătușat și scuipat de unul dintre polițiștii care ulterior l-au reclamat pentru ultraj. El a menționat că avea cătușele cu mâinile la spate, judecătorul de caz explicându-i că aceasta este o procedură aplicată persoanelor violente. „Filmul” lui Pănescu s-a reluat apoi cu el în sediul Poliției Municipale, unde era tot încătușat, iar mâinile îl dureau din această cauză. Nu și-a amintit o clipă că ar fi lovit vreun agent sau că i-ar fi vorbit urât vreunuia dintre ei. Cert este că, în februarie, tânărul a fost reținut 24 de ore, iar apoi a fost plasat constant sub control judiciar.

Avocatul său, decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, a cerut instanței să nu mai fie prelungită măsura controlului judiciar, în argumentarea cererii respective fiind invocată inclusiv o situație de acum câțiva ani cu doi polițiști și un jandarm care l-au snopit în bătaie pe Ion Cucăilă chiar în sediul Poliției. Agresorii au fost între timp condamnați la ani de închisoare, dar până la condamnarea finală niciunul dintre ei nu a fost supus vreunei măsuri preventive. În mod drept, decanul Baroului Gorj s-a întrebat dacă e just ca oamenii legii să fie tratați altfel decât „civilii” atunci când sunt ei acuzați de fapte cu violență, în cele din urmă instanța dispunând ca măsura controlului judiciar să nu mai fie prelungită pentru Pănescu Junior. Decizia nu e însă una definitivă, procurorii putând să o conteste dacă vor considera că au argumente în acest sens.

Vizualizări: 2,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: