Fiul unui poliţist ucis la datorie, recrutat la IPJ Gorj

Ion Orăscu din Târgu Jiu este cel mai proaspăt agent de poliţie din Gorj. Tatăl său a fost poliţist şi a murit la doar 35 de ani, după ce a fost împuşcat în cap în timp ce îşi făcea datoria, la Târgu Jiu. Tânărul de 30 de ani a fost încadrat direct pe acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl.

Ion Orăscu avea doar câţiva anişori atunci când şi-a pierdut tatăl. Plutonierul Constantin Orăscu a plecat în lumea celor drepţi în anul 1992, într-o noapte de septembrie, în timp ce îşi executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu  Jiu.  Nefericitul eveniment s-a produs în jurul orei 02:30, pe când poliţistul de 35 de ani se afla pentru control la sediul unei bănci din localitate. Şi-a anunţat prezenţa bătând în geamul de la camera paznicului de serviciu, strigând „POLIŢIA”. În acel moment era însoţit de doi sergenţi jandarmi.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au explicat cum s-a întâmplat tragedia. „În momentul următor, speriat şi derutat, a apărut în cadrul ferestrei paznicul din interior, care a tras două focuri de armă cu pistolul din dotare. Primul glonţ l-a lovit pe plutonier în cap. În zadar a fost transportat poliţistul la spital, pentru că decesul se produsese imediat după incident. A lăsat în urmă o soţie îndurerată de suferinţă şi un copil, de numai 4 ani”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Pentru devotamentul cu care a acţionat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, dăruirea şi spiritul de sacrificiu dovedit în întreaga activitate plutonierului Constantin Orăscu i-a fost acordat, post-mortem, gradul de căpitan, prin ordinul ministrului de Interne.

Gândul de a se face poliţist i-a încolţit în minte fiului regretatului poliţist în urmă cu câţiva ani. Şi, acum, dorinţa i s-a îndeplinit. „Tânărul beneficiază de prevederile Ordinului M.A.I. 35/2014, privind măsurile  de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi. Ion Orăscu a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai, la acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl său, respectiv Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu”, au mai anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Vizualizări: 5,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: