Flavius Stoican, antrenor fără echipă la Pandurii Târgu Jiu

Petre Grigoraş nu mai este antrenorul echipei Pandurii, la Târgu Jiu ajungând deja noul antrenor Flavius Stoican. Acesta ar fi trebuit prezentat echipei luni seara, dar autocarul care aducea fotbaliştii de la vizita medicală făcută la Craiova a fost blocat în trafic din cauza unui accident care a avut loc pe traseu. Lotul este oricum foarte subţire, toţi jucătorii care nu au acceptat reducerea salariilor la o mie de euro fiind lăsaţi liberi de contract. Jucătorii Paul Păcurar, Florin Ilie, Marius Țigoianu și Ionuț Neagu au semnat luni cu Pandurii. La echipă este aşteptat şi italianul Cristiano Matteo, care e evoluat la echipe din ligile inferioare din peninsulă.
Doar cinci dintre jucătorii de la Pandurii s-au mai prezentat luni la reunirea lotului pe 2017, după vacanța de iarnă, dintre aceștia unii dând de înțeles că nici ei nu vor mai continua la clubul din Târgu Jiu. Echipa ar urma să fie reconstruită însă în această săptămână cu jucători noi, la Târgu Jiu fiind așteptat inclusiv un italian, Cristiano Matteo.

Cine pleacă, cine rămâne
Duminică şi luni, toţi jucătorii de la Pandurii au primit noile propuneri salariale care se încadrează în planul financiar care vizează salvarea echipei de la faliment, maxim 1.000 de euro. Cine nu este de acord devine liber de contract, cu acceptul clubului. De asemenea, se pare că va fi desfiinţată echipa secundă, mai ales că acum cei mai mulţi jucători de la Pandurii II vor forma lotul cu care echipa Pandurii se va lupta pentru menţinerea în Liga 1.
Dintre jucătorii care pot semna cu orice echipă din postura de jucător liber sunt nume cunoscute în Liga 1: Stanca, Lazar, Sânmărtean, Pleaşcă, Unguruşan, Grecu, Piţian, Mrzljak, Răuţă, Herea, Voiculeţ şi Ţucudean! “Sigur se va pleca în cantonament în Turcia. Jucătorii care au fost contactaţi pentru a juca la Pandurii sunt cei care vor să vină să joace şi să se afirme. (...) Din echipa din 2016, Pîrcălabu, Brînzan, Hlistei, Trocan sunt jucători care nu vor pleca, fiindcă ei vor primi în plus la salariu faţă de ce aveau, şi am dat doar câţiva ca exemplu”, a declarat Marin Condescu.

Se întorc brazilienii?
Jucătorii care rămân la echipă sunt tinerii Daniel Popescu, Răzvan Negrilă, Trifu Rodemis, Mărgărit Daniel, Denis Brânzan, Ionuț David, Gabriel Dodoi, Adelin Pîrcalabu, Cătălin Hlistei, Marius Cioiu, Alexandru Opriţa, Laurențiu Tudor, Bogdan Danaricu, Ionuț Gruia, Angelo Trocan şi Cornel Ene (fost CFR).
Marin Condescu crede că Stanca şi Piţian ar putea continua la Pandurii, dar speră şi la unele reveniri. „Pe fiecare post am plecat de la ideea că niciunul din foștii jucători nu acceptă condițiile oferite de Pandurii și că au oferte foarte bune, pentru că ei au fost jucători buni și pot să joace la orice echipă care îi ofertează și dorește performanță. Noi trebuie să ne salvăm de la faliment și trebuie să mergem cu jucători care doresc să se afirme și de aceea am adus câte doi jucători pentru fiecare post. Unii sunt cu experiență, alții provin de la liga a doua, care au confirmat și vor să fie pe prima scenă fotbalistică. Se întoarce și brazilianul Erico, să vedem dacă vine și fratele lui”, spune Marin Condescu, membru AGA.
TRANSFERURI
Federația Română de Fotbal a stabilit ca perioada în care cluburile vor putea înregistra transferurile făcute în această iarnă să fie 24 ianuarie - 20 februarie. Campionatul se va relua pe 4 februarie.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: