Floarea, audiat și urmărit penal în dosarul lui Dian Popescu

Omul de afaceri Dan Floarea a fost chemat ieri la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Administratorul firmei Tech Safety, cel care a depus plângere împotriva lui Doru Şerban, zis Habitu, nu ştia de ce a fost chemat la audieri, dar a aflat că este învinuit pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în formă calificată şi dare de mită, culmea, în dosarul în care este cercetat primarul de la Peştişani Florin Pavel, dar și liderul PNL Dian Popescu și fratele acestuia.

Tech Safety este firma care a câştigat licitaţia pentru campusul şcolar din Peștișani, iar Dan Floarea a luat bani cu camătă de la Habitu pentru că nu încasa de la Primăria Peştişani şi nu putea continua lucrările. În legătură cu aceste lucrări a fost arestat săptămâna trecută primarul din localitate Florin Pavel. Dan Floarea susţine că doar a împrumutat bani cu camătă de la Doru Şerban, zis Habitu. Ieri a fost chemat la audieri în dosarul lui Pavel, Dian Popescu și fratele acestuia, și a plecat urmărit penal. “Am venit pentru o declaraţie. Este prima declaraţie pe care o dau în acest dosar. Nu ştiu absolut nimic pentru că am fost citat telefonic. Luni m-a citat ca să fiu joi dimineaţa, la ora 09:00. Nu mă aştept la nimic. În primul rând, ceea ce se tot vehiculează pe la 3 campusuri, că lucrări neexecutate, primăria are să ne dea bani. E vorba de 24 de miliarde, confirmată de primărie, de toţi factorii. Cine a răspuns de lucrări să răspundă. Eu nu am avut partea asta. Am avut oameni competenţi, diriginte de şantier, şef de lucrări, director tehnic. Eu am trecut de trei ori pe la campus. În momentul când nu mai văd bani şi nu mai ai ce lucra şi te împrumuţi la bănci şi iei bani de la cămătari…dacă ai ajuns să iei bani de la cămătari… Îmi asum vina că am luat bani de la cămătari. Nu am avut de ales. Mi-a dat vreo 16 miliarde şi i-am dat vreo 40”, a declarat Dan Floarea, care a adăugat că singura plângere a depus-o împotriva lui Habitu, care-i teroriza familia.

 

Nu are treabă cu Pavel

 

Dan Floarea nu a vrut să comenteze  arestarea primarului Florin Pavel, dar a povestit pe-ndelete cum s-a îmbolnăvit și câte a pătimit din cauza lui Habitu. “Credeţi-mă că nu ştiu. Nu ştiu ce s-a întâmplat în spate. Ştiu doar atâta, poziţia mea, că Habitu m-a sechestrat în casă şi că nu mi-a mai dat drumul. Mi-a dat nevastă-sa apă cu zahăr, mi-a pus tensiometrul. S-a speriat, a deschis uşa, am chemat şoferul şi m-a luat şoferul de acolo. De acolo am plecat înspre Bucureşti, m-am întors a doua zi am făcut accident cerebral şi am stat internat de la Victor Babeş  la Floreasca, de la Floreasca la Colentina şi de acolo în Germania. Asta e”.

Dan Floarea susţine că s-a întâlnit cu Florin Pavel doar de trei ori, dar a trimis adrese la primăria Peştişani să nu vireze bani. ”M-a sunat dânsul că s-a dus Habitu şi a făcut tărăboi pe la primărie, m-am dus acolo şi mi-a zis „Domne, a făcut tărăboi”. Cât despre cesionarea contractului Habitu m-a închis în casă şi a trebuit să-i dau telefon avocatei. Dar în niciun caz nu mă aşteptam că s-ar produce vreun efect pentru că sumele nu au fost scoase de contabilitate, firma a făcut adresă direct către primărie, nu cumva să fie viraţi banii, ulterior încheierii actului. După ce a făcut tărăboi că el a zis că nu uzează de acea cesiune. În momentul când s-a văzut că s-a uzat… Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat… eu ştiu că niciodată, de la momentul în care s-a semnat la Laura acea cesiune, sumele  nu au fost mutate dintr-un cont în altul sau să aibă vreo destinaţie pentru altceva. Pentru că, faceţi socoteala, sunt 11 oameni şi unul mort, spânzurat din cauza acestui Habitu. Sunt 11 oameni nenorociţi”, a mai povestit Floarea.

 

PENAL

După mai multe ore de audieri lui Dan Floare i s-a adus la cunoştiinţă că este cercetat pentru instigare la abuz în formă calificată şi dare de mită, invinuiri la care nu se aştepta nici el şi nici avocata acestuia. Laura Dragotescu a ţinut să precizeze că urmează să fie audiate şi alte persoane în acest dosar.

 

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: