Floarea de salcâm, sărbătorită la Văgiuleşti

O petrecere câmpenească va fi organizată în data de 13 mai în comuna gorjeană Văgiuleşti. „Sărbătoarea florii de salcâm” este un eveniment important pentru întreaga suflare a comunităţii locale.

Primarul Constantin Pîrjol speră ca anul acesta vremea să fie frumoasă astfel încât cetăţenii să se poată bucura pe deplin de această sărbătoare. „Anul trecut ne-am organizat foarte bine, dar a plouat o săptămână înainte şi chiar 2-3 zile după. Aici ne este necesar să ne permită terenul, să putem să intrăm, ca să fie o atmosferă plăcută. Anul acesta organizăm fără discuţii, pentru că este şi o datină pe care am preluat-o. A fost întreruptă o perioadă lungă de timp, şi dacă nu o organizăm 1-2 ani, poate să dispară. Și sunt atâtea lucruri care au dispărut în ceea ce priveşte cultura”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.  

Autorităţile au stabilit data la care are loc serbarea câmpenească în aşa fel încât să nu se mai suprapună cu alte evenimente cultural-artistice din judeţ. De obicei, artiştii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi cei de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu întreţin atmosfera pentru  localnicii de Văgiuleşti. Manifestările vor avea loc în zona pădurii de salcâm Zoica.

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: