Florescu: Nu ar trebui să fiu executat pentru prietenia cu Ponta

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a ţinut să-l însoţească miercuri pe Victor Ponta la Tribunalul Gorj. Imediat a apărut zvonul că îşi poate lua adio de la funcţia de prefect pe care dorea să ajungă. Florescu spune însă că nu ar trebui să fie „executat” pentru prietenia cu Victor Ponta. Florescu speră ca, într-un viitor apropiat, să-l vadă pe Victor Ponta în conducerea centrală a partidului. Totodată, a spus că nu are o relaţie la fel de apropiată cu Liviu Dragnea, actualul şef al PSD.

 Rep.: Credeţi că va avea de suferit cariera dumneavoastră politică, după ce miercuri aţi stat alături de domnul Victor Ponta pe holurile tribunalului?

Ciprian Florescu: Cred că nimeni nu poate să mă acuze de prietenii pe care i-am ales de-a lungul vieţii. Nimeni nu poate să judece dacă rămân alături de prieteni şi nu le întorc spatele. A fost o chestiune care a ţinut strict de relaţia pe care o am cu domnul Ponta şi nu ştiu de ce ar trebui cineva să mă-mpuşte, să mă execute sau să mă condamne la cine ştie ce pedeapsă pentru că am fost alături de Victor Ponta, în acel moment, chiar dacă a fost chemat la proces în calitate de martor. Nu cred că a fost un capăt de ţară că am fost alături de domnia sa. Dacă cineva consideră că a fi alături de Victor Ponta este un delict, eu îmi asum orice fel de măsură. Ştiu, însă, că în PSD, mai ales la vârf sau şi la vârf, sunt oameni inteligenţi şi n-ar putea să pună la îndoială ataşamentul meu faţă de partid, aşa cum n-ar trebui să pună la îndoială nici ataşamentul lui Ponta faţă de PSD.

 Rep.: Aţi fost singurul pesedist din Gorj care l-a însoţit pe Victor Ponta.

C.F.: Da, am fost singurul, dar nu cred că trebuie scos în relief acest aspect. Până la urmă relaţia pe care o am cu Victor Ponta nu mi-o poate lua decât Victor Ponta şi nu cred că se poate pune în discuţie acest subiect pentru că am avut întotdeauna o relaţie corectă şi bazată, întâi de toate, pe modul în care înţelegem să facem politică, iar în al doilea rând pe o afinitate care nu poate fi îndepărtată uşor. Nu înţeleg de ce ar trebui să deranjeze pe cineva faptul că m-am întâlnit doar eu cu Victor Ponta.

 Rep.: Dacă domnul Dragnea avea un proces la Târgu Jiu, îl însoţeaţi?

C.F.: Relaţia mea cu domnul Dragnea nu este la fel de apropiată cum este relaţia mea cu domnul Victor Ponta, dar aş face-o cu mare drag, deşi mi-aş dori să nu aibă parte de astfel de prezenţe pe la tribunal sau alte instituţii cu profil juridic. Îmi doresc ca toţi membrii PSD şi cei de la vârf, şi mai jos să-şi rezolve foarte repede problemele cu justiţia. Oricând, cu orice coleg aş putea să mă înfăţişez, să-l susţin măcar moral. Repet, Victor Ponta a fost foarte mulţi ani deputat de Gorj, s-a consolidat între noi o relaţie care depăşeşte latura politicului. Asta nu înseamnă că, odată ce mi-am afişat chipul alături de Victor Ponta, întorc spatele conducerii centrale a partidului. Nimeni nu mă poate acuza că nu sunt pesedist 100%, voi face întotdeauna muncă politică, indiferent de conducerea de la vârf.

 Rep.: Domnul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu se mai regăseşte în PSD, deşi este pesedist convins. Ce părere aveţi?

C.F.. Nu cred. Poate declaraţia domniei sale venea pe fondul ideilor conform cărora ceea ce se întâmplă, în acest moment, nu coincide neapărat cu gândirea sa. Asta nu înseamnă că nu mai este membru PSD, este, va rămâne şi, cu siguranţă, va activa în continuare în partid. Mai mult decât atât, probabil, într-un viitor apropiat, îl vom vedea în politica de la vârf. Sigur, declaraţiile domniei sale întotdeauna nasc pe undeva controverse pentru că felul în care face declaraţiile reprezintă deliciul şi mass-media, şi adversarilor noştri politici. Niciodată, însă, nu face declaraţii negândite şi am toată convingerea că ceea ce a spus se referă strict la faptul că ideile, din acest moment, puse în practică de PSD nu concordă cu ceea ce şi-ar dori domnia sa. Suntem, însă, un partid mare, un partid în care libertatea de exprimare există.

 Rep.: Îşi pregăteşte Victor Ponta o plecare din PSD, ţinând cont că în ultima perioadă a dat declaraţii împotriva partidului şi a Guvernului?

C.F.: Nici vorbă. Dacă faceţi trimitere la declaraţiile acelea, conform cărora declară război şi partidului şi Guvernului, am discutat cu domnia sa, chiar miercuri. Exact ceea ce intuiam eu, a gândit şi domnia sa. E vorba de nişte declaraţii  care au menirea de a mobiliza atât executivul, cât şi deputaţii şi senatorii, nu numai de Gorj, toţi cei de pe raza judeţelor unde se desfăşoară activităţi CEO. Toţi trebuie să acţioneze ca activitatea CEO să continue.

Vizualizări: 2,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: