Florinel Ţuilă: Lipsa banilor a blocat investiţiile

Anul 2012 s-a dovedit a fi unul dezastruos pentru primarii gorjeni care se plâng în continuare că nu au bani să-şi termine proiectele începute. Unul dintre ei este primarul comunei Cătunele, Florinel Ţuilă, care a migrat de la Partidul Democrat Liberal la USL, dar nu s-a ales cu nimic. Chiar premierul Victor Ponta i-a creat probleme cu banii daţi de Guvernul MRU. În prezent toate investiţiile din comună sunt blocate pentru că nu mai sunt bani, iar angajaţii din primărie vin la serviciu doar pentru a-şi lua salariile. 

Criza financiară îşi pune amprenta din ce în ce mai mult la nivelul administraţiilor publice locale. O simte chiar şi primarul din comuna Cătunele, care de frică să nu rămână în opoziţie şi fără bani a schimbat barca. A trecut de la Partidul Democrat Liberal la USL, mişcare care din păcate nu l-a ajutat foarte mult pe noul venit, chiar dimpotrivă. Guvernul Ponta i-a retras şi puţinii bani pe care i-a primit de la Mihai Răzvan Ungureanu pentru continuarea investiţiilor.

Ponta le-a retras banii pentru alimentarea cu apă

La Cătunele ar trebui finalizat un sistem de alimentare cu apă care a început în anul 2008 şi lucrările sunt blocate din lipsa banilor. Pentru această lucrare, Guvernul Ungureanu alocase 2,5 miliarde de lei vechi, bani retraşi de actualul premier Victor Ponta, în condiţiile în care investiţia este realizată în proporţie de 80%. Mai mult decât atât, primarul a câştigat şi un proiect pentru modernizarea drumurilor săteşti, proiect pe care nici măcar nu l-a demarat, tot din cauza lipsei banilor.

Singura lucrare în execuţie este o pictură la biserica din satul Valea Mănăstirii. „Este cel mai crunt an de până acum. Este o sărăcie cruntă, dar nimeni nu vorbeşte, pentru că le este frică. Nu-i lasă cei de la securitate, probabil. Noi avem lucrările blocate, adică nu facem nimic. Stăm degeaba. Nu am ce să fac”, a spus Ţuilă.

Primarul susţine că din această cauză angajaţii primăriei vin la serviciu doar pentru a-şi lua salariile, că nu au nimic de făcut în comunitate. „Stăm degeaba toată ziua, ca să ne luăm salariile. Aşa e ţara asta. Nu sunt bani decât pentru salarii. Dacă nu am fi noi, bugetarii, să ţinem muncitorimea, ce s-ar alege din ţara asta? Soluţia ar fi simplă. Restructurarea posturilor bugetate. Eu aş vrea o restructurare administrativă. Sunt prea mulţi cu mapa şi prea puţini cu sapa”, a concluzionat primarul din Cătunele.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: