Focare de varicelă în Târgu Jiu

Peste 30 de copii de la Creşa „Petunia” şi Grădiniţa „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu s-au îmbolnăvit de varicelă în ultimele trei săptămâni. Medicii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că este o formă uşoară a bolii şi că monitorizează atent aceste cazuri.

Cele mai multe cazuri de copii depistaţi cu varicelă sunt la Grădiniţa „Mihai Eminescu” din zona Olari, unde sunt 24 de preşcolari au contractat această boală infecto-contagioasă. La Creşa Petunia din strada Plopilor au fost înregistrate şase cazuri, şi tot apar altele noi. Conform reprezentanţilor DSP Gorj, este vorba de două focare deschise acum câteva săptămâni, copiii afectaţi suferind forme uşoare ale bolii.

„Este o boală care este a sezonului rece, apare în colectivităţi, nu este o panică. Sunt două grădiniţe, focarele sunt de mult. Sunt focare de varicelă pe care le avem în fiecare an, sunt deschise de la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie. E normal, atâta timp cât se transmite prin aer, copiii se îmbolnăvesc. Sunt forme uşoare de boală. Am luat toate măsurile specifice”, a spus directorul adjunct al DSP Gorj, Elena Sfârlează.

Măsurile au constat în dezinfectarea spaţiilor şi izolarea copiilor. Autorităţile nu exclud apariţia unor noi cazuri. „Probabil o să mai fie cazuri, noi supraveghem focarul. Nu s-au îmbolnăvit toţi o dată, ci rând pe rând, în funcţie de cum au intrat în contact. Se îmbolnăvesc şi adulţii. Copiii sunt supravegheaţi. Este o boală a copilăriei. Deocamdată, de la alte unităţi nu au apărut, dar pot să apară, nu este exclus”, a mai spus Elena Sfârlează.

Varicela, sau vărsatul de vânt, în limbaj popular, este o boală foarte contagioasă.

Vizualizări: 3,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: