Folkiști celebri la Festivalul Național ”Poarta Sărutului” 

Târgu Jiu devine iarăși patria folk-ului, pentru trei zile. În perioada 11-13 august, se va desfășura, la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, Festivalul Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”. Ediția din acest an aduce pe scenă nume mari ale acestui gen muzical, ca Mircea Vintilă, Emeric Imre, Dan Vană sau Adrian Beznă. Intrarea la spectacole se face pe bază de bilete.

Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” se află anul acesta la cea de-a XVI-a ediție. Festivalul-concurs este un eveniment anual, competitiv, organizat de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Evenimentul are ca scop descoperirea și promovarea de noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk. La concurs se pot înscrie, în calitate de interpreţi și grupuri folk, cei care nu au obţinut marele premiu și trofeul la nici o ediţie anterioară a Festivalului național de muzică folk și baladă “Poarta Sărutului”.

Gorjenii vor avea parte de un adevărat regal de muzică folk. Vineri, 11 august, de la ora 20.30, după concurs, vor urca pe scenă: Mircea Vintilă, Stephan Geraksiev împreună cu Sorin Minghiat şi Denvar Project, Ovidiu Mihăilescu şi Paul Tihan (câştigătorul ediţiei trecute).

Sâmbătă, la aceeași oră, tot după concurs, vor urca pe scenă: Emeric Imre, Adrian Beznă, Marius Baţu şi Florin Camen. Duminică, după Gala Laureaților, vor urca pe scenă Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Mircea Rusu Band şi Dan Vană.

Juriul este format din personalități de seamă ale folkului românesc: Victor Socaciu- preşedintele juriului, Dan Vană-cantautor, Ovidiu Mihăilescu-cantautor, Teodora Ionescu- jurnalist, Mihai Cosmin Popescu-realizator emisiuni Radio România, Sorin Minghiat-interpret, Spiridon Popescu-poet, Viorel Gârbaciu-poet. Amfitrionii evenimentului sunt Adrian Beznă şi poetul Andrei Maftei.

BILETE

Prețul unui bilet de acces la festival este de 7 lei, prețul unui abonament pentru toate cele 3 zile de momente artistice este de 15 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă. Școala Populară de Artă asigură premii în valoare totală de 5700 de lei, marele premiu fiind 1500 lei.

Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: