Fost lider PSD: Trebuie mai puțin circ și mai multă treabă

Fostul președinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, vede mult circ în ședințele Consiliului Local Târgu Jiu, care au ajuns să dureze 4-5 ore. Acesta le recomandă consilierilor să facă mai puțin circ și mai multă treabă, iar Partidului Social Democrat îi dă lecții despre cum ar trebui să aleagă candidatul din 2020. Călinoiu a spus într-un interviu la Radio Infinit că, în anul 2000, Florin Cârciumaru a fost ales candidat cu ajutorul unui psiholog.

Reporter: Mihai Weber și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Târgu Jiu. Îl considerați un candidat potrivit?

Ion Călinoiu: Este prematur să îți anunți candidatura și este prematur și din partea partidului să spună că e bun unul sau altul. Aici trebuie creionat în interiorul organizației municipale și județene portretul candidatului care poate câștiga. Așa cum am făcut atunci când Cârciumaru a câștigat alegerile în 2000. Ce vor târgujienii, nu ce vrea partidul. Atunci am făcut un sondaj cu o doamnă psiholog care lucrează în Consiliul Județean și ca simpatie în rândul electoratului Cârciumaru a ieșit cu un vot deasupra lui Nanu. Dar s-a văzut foarte clar ce vrea Preajba, ce vrea 9 Mai, unde erau șobolani în centralele alea termice, ne-am dus acolo cu fiecare problemă în parte și singurul lucru care era spus era că va face orașul cum a făcut Grimex-ul. Așa s-a câștigat.

Rep.: Acum aveți așa ceva în partid?

I.C.: Trebuie să facă studiul, nu omul. Un studiu care să spună cine poate să spună ce oferă la partea sensibilă și dorințele majorității municipiului.

Rep.: Om s-ar găsi în partid?

I.C.: Sunt resurse umane.

Rep.: Așa se lucrează, cu profilul în față? Poate ei cred că PSD este puternic și poate câștiga în orice condiții.

I.C.: Cred că s-au vindecat de treaba asta. Că mai puternic decât acum, la alegerile astea parțiale, partidul nu a fost niciodată. La Târgu Jiu a fost dramă.

Rep.: Suferă și acum partidul de pe urma acelui eșec?

I.C.: Deocamdată nu văd o situație clară pentru 2020. Ce vedem acum, vedem că nu sunt lucrurile bune pentru municipiu. Avem și la nivelul executivului o stare de confuzie creată de primar, în consiliul local există mai mult circ decât orice altceva. Mai are și presiunea partidului care îi cere să facă una sau alta și uite așa nu putem vorbi de o administrație eficientă. Trebuie mai puțin circ și mai multă treabă.

Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: