Fost salariat al OSPA Gorj, găsit spânzurat de un copac

Un fost angajat al Oficiului pentru Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA) Gorj s-a spânzurat joi, 22 septembrie. Este vorba de Florin Zălog, fost laborant în cadrul unităţii. Bărbatul avea probleme psihice, conform spuselor reprezentanţilor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj. Conform localnicilor, bărbatul ar fi rămas marcat după ce și-a pierdut locul de muncă. Responsabilii din unitate spun că urma să fie reangajat la OSPA Gorj.

Nefericitul eveniment s-a petrecut joi seară, soția acestuia fiind cea care a făcut descoperirea macabră. La câteva sute de metri de gospodăria sa, în curtea unei case nelocuite, Florin Zălog a fost găsit atârnând de ramura unui copac. Un bărbat din localitate a fost cel care a alarmat polițiștii. "A fost o sesizare din partea unui bărbat de 48 de ani din comuna Scoarța cu privire la faptul că un vecin de 49 de ani a fost găsit, de soția sa, spânzurat. Din cercetările făcute de polițiști la fața locului a reieșit faptul că victima nu prezintă urme de violență pe corp, iar acesta era înregistrat în evidențe medicale cu afecțiuni psihice, fiind sub tratament", a declarat Andrei Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.
Bărbatul și-a pierdut locul de muncă în urmă cu trei ani, când unitatea a trecut printr-un val de disponibilizări. De atunci a tot încercat să revină în unitate, ultima cerere fiind depusă chiar în urmă cu circa o lună, conform spuselor directorului OSPA Gorj. "Este fost angajat. În 2013 când au fost făcute disponibilizările a fost disponibilizat, după aceea, pentru că a avea probleme, s-a pensionat cu drept de lucru 4 ore. De atunci starea financiară a unității a fost precară, ca acum. A făcut o cerere de reangajare, iar răspunsul a fost atunci când unitatea are posibilităţi financiare va fi reangajat", a declarat Dorel Popescu, directorul OSPA Gorj, pentru Radio Accent.

Urma să fie reangajat la OSPA Gorj
Directorul Popescu a mai spus că urma să-l reangajeze pe Florin Zălog. "Primisem asigurări de la minister că vom primi o sumă de bani și atunci pentru acea sumă trebuie să facem niște lucrări în teritoriu, atunci rămăsese să-l reangajăm cu 1 octombrie", a mai spus directorul OSPA Gorj.
Vestea decesului fostul salariat al OSPA Gorj l-a bulversat chiar și pe fostul director al unității, Gheorghe Craioveanu. "Vai de mine, cum să nu îl știu? Mi se se pare foarte grav dacă s-a întâmplat așa ceva. Era laborant dar nu mai avea activitate, a fost disponibilizat. Are doi copii, foarte buni. Mai ales fata, numai de 9 și 10, și la liceu și la facultate. A terminat facultatea la Cluj. Băiatul a terminat liceul Militar", a comentat Gheorghe Craioveanu.

Vizualizări: 1,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: