Fosta secretară de la Săcelu mai așteaptă după verdict

Curtea de Apel Craiova a amânat joi, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, pronunțarea unui verdict final în dosarul în care fosta secretară a Primăriei Săcelu, Ofelia Maria Vasile, este judecată pentru conflict de interese în formă continuată.

Angajată în prezent în cadrul Primăriei Târgu Jiu, Ofelia Maria Vasile a primit în toamna anului trecut o condamnare de 6 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani și jumătate, la care se adaugă încă 10 ani în care nu are voie să ocupe o funcție publică.

În 2015, Judecătoria Novaci dispusese condamnarea ei la 2 ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pentru trei ani termen de încercare. Sentința a fost contestată și de procurori, dar și de inculpată, care a invocat faptul că instanța nu a motivat verdictul, ci doar a preluat pasaje din rechizitoriul Parchetului, Curtea de Apel Craiova dispunând ulterior rejudecarea dosarului. După verdictul din toamna anului trecut, dosarul a ajuns din nou la Craiova, magistrații stabilind un prim termen pentru pronunțarea verdictului pentru data de 6 aprilie. Sentința s-a lăsat atunci așteptată, fiind stabilit termenul de 20 aprilie, dar nici acum instanța nu a dat un verdict, amânând pentru începutul lunii mai luarea unei decizii care, teoretic, este definitivă.

Şi-a împroprietărit ilegal familia

Anchetatorii o acuză pe Ofelia Maria Vasile de faptul că în perioada în care era secretar la Săcelu, în 2010, a semnat acte care au stat la baza împroprietării tatălui său și a fiicei sale, fiind vorba de șase acte materiale reținute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Actele semnate de Vasile i-au ajutat rudele să devină proprietari pe o suprafaţă de teren forestier de 2915 m.p., pe o suprafaţă de 220 m.p. teren şi un număr de 332.251 acţiuni la Fondul Proprietatea, în valoare de 161.640 lei. Terenurile respective aparțineau însă altor localnici, care au și reclamat situația organelor de anchetă, mai ales că una dintre parcele este amplasată chiar în centrul comunei.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: