Fostul spion rus, atacat cu gaz neurotoxic

Poliţia britanică a confirmat, miercuri seară, că fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost atacaţi cu gaz neurotoxic. 

"Considerăm că este vorba de un incident major, implicând tentative de asasinare prin administrarea unei substanţe neurotoxice", a declarat comisarul Mark Rowley, din cadrul Poliţiei metropolitane londoneze. "De asemenea, pot confirma că cele două persoane au fost atacate intenţionat", a precizat acesta.

Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi contactului cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia.

Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informaţii externe (MI6).

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: