„Fotografia-Document Etnografic” ajunge la Târgu Jiu

Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, vă invită la vernisajul expoziției-concurs național „Fotografia-Document Etnografic”, ediția a XIII-a, care va avea loc luni, 3 aprilie 2017, ora 12.00, la sala expozițională a CJCPCT Gorj, str. Eroilor. Pe simeze vor fi admirate imagini surprinse, cu pasiune, în satele din întreaga țară de zeci de fotografi.

Proiectul „Fotografia – document etnografic”, al CJCPCT Cluj, este compus din manifestări diverse precum organizarea unui concurs național de fotografie de autor, expoziţii itinerante în ţară şi străinătate, editarea de albume şi monografii fotografice.

Inițiat în anul 2004 cu lucrări realizate de un grup restrâns de fotografi, concursul „Fotografia - document etnografic” s-a dezvoltat pe parcursul timpului într-o competiţie naţională de anvergură, deschisă tuturor iubitorilor de fotografie.

Secțiunile concursului sunt Fotografie de autor, cu temă liberă etnografică, fotografie alb/negru și color, Secţiunea specială, digitală, cu temă anuală și reproducere după fotografie veche.

Începând cu anul 2014, expoziția anuală, rezultată din selecția celor mai reprezentative lucrări trimise la concurs, este extinsă cu fotografii reprezentând imagini etnografice din alte țări. În anul 2017, la Secțiunea invitat străin, a fost fotograful din Columbia, German Mesa Jaramillo cu fotografii care surprind detalii din viața pescarilor din țara sa.

Cu ocazia vernisajului va avea loc prezentarea seriei de albume denumite Povești ale fotografului clujean Szabó Tamás, din care face parte și „Povestea lânii” cea mai recentă apariție editorială a Editurii Tradiții clujene.

„Prin această expoziție, care se înscrie în cadrul programului de colaborare dintre instituțiile de profil din țară, dorim să atragem atenția publicului larg asupra valorilor culturii tradiționale”, anunţă organizatorii.

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 21 aprilie 2017.

Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: