Funcţia bate... radiaţiile! Director de şcoală, spor de calculator mai mare decât informaticianul

Deşi petrece mai puţin timp în faţa unui calculator, directorul unei şcoli din judeţul Gorj primeşte mai mulţi bani decât informaticianul unităţii de învăţământ. Sporul pentru calculator ajunge la 15% din salariu, însă profesorul de informatică de la Şcoala Generală din Dăneşti a încasat până acum doar 5%.

Cei mai mulţi bani ajung la secretară şi contabil, pe principiul că ei petrec opt ore pe zi în faţa calculatorului şi se expun radiaţiilor. Pentru a nu fi acuzată că primeşte spor şi nu munceşte în condiţii vătămătoare, directoarea şcolii a pus câte un calculator în fiecare sală de clasă. Ea predă fizică şi chimie şi a încasat până acum 10% în plus la salariu pentru că biroul în care îşi desfăşoară activitatea este considerat un pericol pentru sănătatea ei.

„La noi în şcoală primesc sporuri patru persoane. Un profesor de informatică, secretara, contabilul şi eu, directorul. Primim sporul în funcţie de timpul lucrat. Domnul de informatică are doar 5%, eu, ca director, primesc 10%, că mai am şi ore de predare. Secretara şi contabilul, care lucrează până la ora 16.00, la calculator, primesc 100%. Eu predau fizică şi chimie. Chiar şi pentru aceste materii, noi mai lucrăm cu calculatorul. Nu se ia spor că suntem profesori, ci că lucrăm cu calculatorul. Este spor pentru condiţii vătămătoare”, ne-a declarat Nicoleta Brânzan, directorul Şcolii Generale din Dăneşti.

Situaţii mai încurcate sunt în cazurile profesorilor de sport care sunt şi directori. Deşi mulţi predau educaţie fizică, au solicitat spor de calculator motivând că stau câte opt ore în fiecare zi lângă un calculator. Sunt şi directori care primesc acest spor, dar nu au un calculator în birou. Situaţia va fi tranşată la nivelul Ministerului Educaţiei.

Vizualizări: 3,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: