Funcţionar din Primăria Ioneşti, săltat pentru luare de mită

Un funcţionar al primăriei Ioneşti va sta multe zile de acum încolo în spatele gratiilor după ce, pentru început, şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul poliţiei, el fiind prins în flagrant luând mită de la un om de afaceri care executase nişte lucrări pe raza comunei. Afaceristul i-ar fi oferit nu mai puţin de 8.000 de lei pentru a-i semna nişte documente, inspectorul de la primărie spunând că, de fapt, edilul i-a înscenat totul pentru că lucrarea nu era în regulă şi, astfel, s-ar pierde urma ilegalităţilor.

Sorin Lambu are 28 de ani, iar mâna pe cei 8.000 de lei nu a pus-o, bancnotele fiind marcate cu cerneală specială de către anchetatori. Banii i-au fost strecuraţi în dosarul pe care i-l adusese denunţătorul său la semnat, printre hârtii aflându-se şi teancul de bancnote marcate de procurori şi poliţişti. Flagrantul s-a produs într-o cârciumă de prin comună, angajatul primăriei fiind săltat şi dus în arestul Poliţiei, ieri acesta întâlnindu-se cu soţia şi membrii familiei la Tribunal, ocazie cu care i-a asigurat pe toţi că nu au motive să-şi facă probleme. "Nu le-a mers niciodată cu mine. Sunt liniştit pentru că nu sunt vinovat şi n-au ce-mi face", îi spunea acesta soţiei, care îl privea cu lacrimi în ochi cum îl plimbau poliţiştii pe holul instanţelor de judecată.

Lambu pledează nevinovat, deşi anchetatorii susţin că au suficiente probe pentru a-i dovedi vinovăţia. Convorbirile sale telefonice cu denunţătorul Nicolae Predatu au fost înregistrate, la dosarul cauzei existând şi înregistrări video din momentul flagrantului. Angajatul primăriei spune că nu a cerut bani şi că aceştia i-au fost puşi în dosarul cu care fusese trimis Predatu la el de către primar pentru a-i semna nişte documente. Din spatele gratiilor, Lambu spune că arestarea lui ar masca alte nereguli, de fapt, care ar exista la Primăria Ioneşti şi despre care, până acum, nu a vorbit nimeni. "Nu am nicio vină. Am fost victima unei înscenări puse la cale de către primarul comunei şi prietenii lui de firme. E treaba lui de ce a făcut aşa ceva, dar eu nu pot să-i fabric lui contracte de lucrări pentru lucrări efectuate în urmă", spune bărbatul reţinut de poliţişti.

Primarul spune că n-are nicio treabă cu flagrantul

Marian Tătaru, edilul din Ioneşti, nici nu vrea să audă de astfel de acuzaţii şi spune că, din contră, el se înţelegea foarte bine cu Sorin Lambu. Primarul părea chiar mirat că subordonatul său a ajuns să poarte ieri cătuşe la mâini, edilul fiind şi el luat la întrebări de către anchetatori. "Nu-i adevărat că aş avea eu ceva cu el. Eu nici nu ştiu, din contră. Aseară a venit Poliţia Economică şi mi-a luat şi mie o declaraţie, dar în rest nu ştiu nimic. El mie nu mi-a creat niciodată probleme, era un copil modest, mă înţelegeam bine cu el. Acum nici nu ştiu pentru ce anume a fost luat, în ce era implicat. Nu ştiu exact lucrarea, era ceva pe la biblioteca de la o şcoală, pentru nişte bibliorafturi, dar lucrarea era de vreo 100 şi ceva de milioane", afirmă primarul.

Avocatul lui Lambu, Ion Măgdoiu, susţine şi el nevinovăţia clientului său, spunând că acesta ar fi victima unei înscenări în spatele căreia s-ar afla edilul comunei. "Clientul meu este victima unei înscenări. Este vorba de o lucrare care se executase şi pentru care nu fusese urmată procedura legală de achiziţie şi care acum trebuia plătită. Sunt alte persoane care aveau interesul pentru aceste lucrări şi el trebuia să justifice cu hârtii pentru a se putea face plăţile. El nu mai avea acum, pe linie de sarcini de serviciu, nicio legătură cu derularea lucrărilor, nici cu plăţi sau altceva, de aceea nu avea pentru ce să ceară banii pe care este acuzat că i-a primit", spune avocatul.

Pe numele lui Sorin Lambu a fost emis aseară un mandat pentru 29 de zile, ce poate fi atacat cu recurs la Curtea de Apel Craiova. Dacă va fi găsit vinovat de faptele pentru care este acuzat, angajatul primăriei Ioneşti riscă să stea în spatele gratiilor până la 12 ani.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: