Furturile de cărbune continuă în zona Rovinari

Un bărbat din Negomir s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii din Rovinari au reușit să îl prindă în timp ce transporta aproape 17 tone de cărbune pentru care nu avea documente legale.

Marfa fusese luată dintr-un depozit al carierei Pinoasa, șoferul în cauză lucrând și el acolo și cunoscând toate tertipurile pentru a putea să își încarce camionul cu cărbune fără mari probleme. Pentru transporturile făcute folosea un rând de documente care, de această dată, nu i-au mai fost de folos pentru că polițiștii din Rovinari l-au monitorizat o perioadă mai mare de timp și, astfel, au putut să îi tragă pe dreapta camionul cu lignit.

„Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Negomir, în timp ce conducea o autospecializată pe D.J. 674 Roşia Jiu, cu care transporta cantitatea de 16.820 Kg cărbune lignit, fără documente legale de proveniență. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că întreaga cantitate de cărbune a fost sustrasă din depozitul unei unități miniere, fapt pentru care a fost luată măsura indisponibilizării autovehiculului și a încărcăturii. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a comunicat IPJ Gorj.

Control CEO la Pinoasa

Un alt comunicat care ar fi trebuit să clarifice lucrurile în această chestiune era așteptat din partea Complexului Energetic Oltenia, al cărei Corp de Control a demarat miercuri o serie de controale la depozitul unde a fost înregistrat furtul de cărbune. Șeful depozitului a fost zburat din funcție, iar alți angajați dau explicații pentru cele întâmplate, dar compania nu a făcut publice deocamdată lucrurile respective. Furtul de cărbune din acest caz este cercetat la trei ani după descinderi de amploare ale mascaților în zona Rovinari. Anchetatorii spuneau la vremea respectivă că hoții acționau mână în mână cu agenții de poliție, dar, cel puțin într-o primă fază, mulți dintre polițiști au fost găsiți nevinovați, iar hoții au primit pedepse cu suspendare. De atunci furturile de cărbune s-au diminuat, dar nu au dispărut complet niciodată.

Vizualizări: 2,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: