Garda de Mediu cere clarificări CE Oltenia

Garda de Mediu Gorj nu a întocmit până acum raportul controlului efectuat la Termocentrala Turceni legat de punerea în funcţiune a unui grup energetic despre care Greenpeace şi Bankwatch România au sesizat că nu respectă normele europene în privinţa noxelor emise în aer. Comisarii de mediu spun că nu au finalizat controlul pentru că aşteaptă răspunsul CE Oltenia la nişte clarificări pe care le-au solicitat.

Comisarii de mediu au desfăşurat un control la începutul săptămânii trecute la termocentrala din Turceni după ce asociaţiile non-guvernamentale au sesizat faptul că CE Oltenia a pus acolo în funcţiune un grup energetic "în condiţii nelegale". Era vorba de grupul nr.7 al termocentralei care a fost în probe timp de o săptămână, după ce a fost montată instalația de desulfurare, instalaţie care trebuia asamblată pe grupul energetic nr.6, care nu a mai fost retehnologizat.

Comisarii de mediu bat pasul pe loc și spun că nu au întocmit până acum raportul controlului, pentru că CE Oltenia nu a răspuns la niște clarificări. "Nu am finalizat controlul. Așteptăm niște rapoarte de monitorizare a emisiilor. În perioada în care a funcționat vrem să știm cât a avut emisiile la coș. Operatorul economic a solicitat și el niște puncte de vedere, niște clarificări la Ministerul Economiei, la Direcția de Mediu. Așteptăm aceste clarificări după care se va finaliza controlul", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj. 

Responsabilii cu mediul au mai spus și că obligația de a monitoriza emisiile la coș este a CE Oltenia.

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: