Gârjoabă contestă din nou concedierea!

Corneliu Gârjoabă, preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia, se află pe lista celor aproximativ 800 de disponibilizaţi. Gârjoabă spune că, după terminarea perioadei de preaviz, după data de 29 septembrie, va da în judecată compania. Sindicalistul se consideră discriminat pe motivul că anumite persoane, aflate în aceeaşi situaţie ca el, au fost numite directori adjuncţi la cariere. Gârjoabă susţine că s-au modificat listele iniţiale de disponibilizaţi şi că va prezenta dovada în instanţă.

Corneliu Gârjoabă spune că are mai multe motive să conteste disponibilizarea. În urmă cu aproximativ două luni, acesta s-a înscris la concursul pentru postul de director la Resurse Umane şi nici până în prezent nu i s-a comunicat rezultatul. „Văzându-mă pe lista de disponibilizări, am făcut o adresă la companie pentru a mi se prezenta rezultatul concursului, însă nimic. Cu atât mai mult cu cât nu a fost un concurs scris, s-au verificat dosarele şi interviul. Când am candidat îndeplineam toate condiţiile impuse de conducerea complexului pentru a ocupa acest post. CV-ul meu era cel mai bogat, am o experienţă de peste 7 ani în funcţii de conducere”, a declarat Corneliu Gârjoabă.
Un al motiv de nemulţumire vizează numirile de directori adjuncţi, făcute la cariere. „Un alt motiv este că se fac numiri de adjuncţi pe la cariere, eu îndeplinesc condiţiile de ocupare a acelor posturi, pe mine mă dau afară şi numesc pe alţii, aflaţi în aceeaşi situaţie ca mine”, a precizat Gârjoabă. Ba mai mult, susţine că listele de disponibilizări întocmite în mai, nu sunt aceleaşi cu cele din septembrie. „Al treilea motiv şi cel mai important este că lista pentru concediere, care s-a înaintat în mai, nu mai este aceeaşi cu cea din septembrie. Nu numai că unele persoane s-au scos de pe listă, dar nici nu s-au identificat corect, sunt persoane care au luat opt salarii şi ies în pensie, nu se mai duc pe la şomaj”, a declarat Corneliu Gârjoabă.
Sindicalistul a făcut referire şi la persoanele care ar fi trebuit să fie pe listă. „Cilibiu a fost pe lista din mai, ca şi mulţi alţii care au fost scoşi ulterior. Numai la Jilţ Sud din mai şi până la lista finală au fost scoase cinci persoane. Să nu creadă cineva că Dragu de la Nord nu are carieră cel puţin 15 ani. Sunt mulţi care au vechime mai mare care au fost omişi cu ştiinţă sau fără ştiinţă”, spune Gârjoabă.
PROBE
Gârjoabă spune că printre probele cu care va veni în instanţă se află şi listele de disponibilizaţi, cele întocmite în mai şi cele din septembrie. „Prin modificarea listelor mie mi s-a făcut un favor pentru că voi demonstra în instanţă că s-a făcut discriminare, inclusiv cu numirile pe post, inclusiv cu concedierile. Voi veni în instanţă cu exemple concrete, cu liste făcute de acelaşi angajator. Angajatorul va trebui să explice instanţei, cum unii au îndeplinit condiţiile în mai, iar în septembrie nu le-am mai îndeplinit”, a precizat Gârjoabă.
PRECEDENT
Gârjoabă a fost disponibilizat de CEO, în urmă cu câţiva ani, însă şi-a recâştigat postul în instanţă, precum şi drepturile salariale. „M-am mai judecat cu CEO şi am câştigat. Am mai fost concediat, am stat acasă, m-am odihnit, am venit cu poftă de muncă şi mi-am luat şi salariile”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

Vizualizări: 2,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: