Ghiţă, chemat cu probe la Parchetul General

Parchetul General a început deja ancheta după denunţul depus acum două zile de deputatul Sebastian Ghiţă, care susţine că a măsluit un raport care să ateste că Laura Codruţa Kovesi nu şi-ar fi plagiat teza de doctorat.

Sebastian Ghiţă a fost citat să se prezinte la ora 10.00 la Parchetul instanţei supreme, după ce marţi a fost înregistrat autodenunţul său, în care a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport al Consiliului Naţional de Etică care să arate că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat, raport care a fost ”scris în Guvernul României”. "Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă marţi, când a fost la PICCJ.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Traian Băsescu a întărit acuzaţiile lui Ghiţă, susţinând că au mai fost implicaţi Mihnea Costoiu şi Victor Ponta, ambii parlamentari de Gorj, precum şi şeful operativ al SRI, Florian Coldea. (A.A.)

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: