Ghiță, un nou dosar! Ar fi cerut 50 de milioane de euro mită

Procurorii DNA Ploiești au deschis un nou dosar în care este vizat fostul deputat Sebastian Ghiță, existând suspiciuni că acesta ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obțină contracte cu statul.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că investigațiile se referă la perioda în care guvernul României a fost condus de Victor Ponta. Potrivit surselor citate, Sebastian Ghiță, deputat la acea vreme, ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la firme IT pentru sine și alții, printre care persoane cu funcții de conducere în cadrul unor ministere, pentru atribuirea de contracte cu statul.

În același dosar este audiat la sediul DNA Ploiești Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță. Acesta a ajuns la sediul parchetului cu câteva minute înainte de ora 12.00, fiind adus de polițiști pe baza unui mandat. Anastasescu are calitatea de suspect.

La sediul DNA Ploiești a fost adus cu mandat și Bogdan Padiu, director Teamnet Group, care, potrivit surselor judiciare citate, este audiat în același dosar nou. (M.F.)

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: