Gigel Jianu (Motru): Viceprimarul Morega știe doar să mă atace

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, vine cu clarificări referitoare la măsura luată de administraţie privind restricţionarea iluminatului public în oraș. Jianu spune că măsura a fost propusă de viceprimarul Cosmin Morega, în ideea de a fi efectuate economii la bugetul local, care și așa este unul de austeritate. Primarul spune că a agreat ideea și că la nivel de primărie s-a format o comisie, condusă chiar de viceprimar, care să identifice punctele în care să fie decuplate becurile. Acum, primarul spune că viceprimarul îl acuză că a lăsat orașul în beznă. Gigel Jianu spune că motrenii nu sunt afectaţi de acest program de economisire, pentru că nu există stâlp fără bec.

Reporter: Este adevărat că ați redus iluminatul public în Municipiul Motru?

Gigel Jianu: Domnul viceprimar Cosmin Morega a venit cu propunerea să facem și noi economie la iluminat. În sensul de a stinge lămpile acolo unde sunt două becuri în stâlp. Eu am agreat această propunere a domnului viceprimar și am făcut o comisie, coordonată de domnul viceprimar, iar membrii comisiei și i-a ales. Comisia stabilea oportunitatea stingerii anumitor becuri prin oraș. Comisia imediat s-a pus la treabă și acolo unde erau câte 4 becuri pe stâlp, a rămas câte unul pe stâlp, fără să afecteze deloc. Dar, până la urmă, domnul viceprimar Morega a considerat că e un motiv de scandal și a întors placa și a încercat să folosească asta împotriva mea. 

Rep.: Spuneți că a venit cu propunerea ca mai apoi să susţineţi că dvs. vreți să lăsați orașul în beznă?

G.J.: Ca să vedeți până unde merge ridicolul, ca să nu zic altceva. Adică tu vii cu propunerea, ești de acord să te ocupi de asta și apoi o întorci la 180 de grade. Deci a avut o idee bună inițial, după care s-a gândit să o exploateze ca și problemă care să vină de la mine, să mă atace pe mine. Atâta știe! Eu invit pe oricine vrea să vadă care sunt efectele acestei măsuri, să vină seara, noaptea, în oraș, și să facem împreună o plimbare să vadă dacă a fost afectat sau nu confortul și siguranța oamenilor în oraș. Nu au fost afectată, am fost și eu cu comisia. Bineînțeles că domnul viceprimar n-a mai participat cu noi, am fost prin tot orașul noaptea, am vrut să mă asigur că nu există vreo problemă și părerea lor și a mea a fost că nu a fost afectat în niciun fel confortul și siguranța cetățenilor, ci se face o oarecare economie. Noi plătim în jur de 1 milion de lei pe an la facturile pentru iluminatul public.

Rep.: Este adevărat că organele de poliție nu au agreat măsura și că au notificat primăria în acest sens?

G.J.: Domnul viceprimar a întrebat, dar depinde și cum pui problema. Dacă pui la modul că stingem lumina, e normal ca ei să zică că nu sunt de acord. Cei de la Poliție au spus că stingerea iluminatului în oraș nu este recomandată și că recomandă să păstrăm iluminatul în oraș. Eu nu i-am întrebat, ci domnul viceprimar, tot în ideea de a căuta scandal. Dar, cred că a trecut o săptămână de când s-a luat această măsură și nu a fost absolut nicio problemă și nicio sesizare din partea oamenilor sau a Poliției. 

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 2,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: