Gigi Becali ajută o fetiţă din Gorj să poată respira

Gigi Becali va achiziţiona un aparat de ventilaţie care va ajuta o fetiţă de aproape doi să respire. Este vorba despre Maria Coiculescu, fetiţa din Târgu Jiu, care de mai bine de cinci luni se află internată în Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Deşi nu mai urmează nici un tratament, fetiţa nu poate fi adusă acasă fără acest aparat. Datorită lui Gigi Becali, Maria Coiculescu va fi adusă acasă săptămâna viitoare. Părinţii nu se pot bucura pe deplin, pentru că medicii nu au depistat încă boala de care suferă fetiţa. Maria a fost sănătoasă până la vârsta de un an şi două luni, după care a început să-şi piardă echilibrul.

Disperarea i-a făcut pe soţii Monica şi Puiu Coiculescu să ceară ajutorul lui Gigi Becali. În urmă cu două săptămâni, într-o duminică, Puiu Coiculescu l-a căutat pe Gigi Becali la biserica din Pipera, unde aflase că acesta participă la slujbă. „L-am aşteptat după slujbă şi i-am explicat situaţia în care ne aflăm. I-am spus că am o fetiţă bolnavă, internată la Marie Curie, şi că avem nevoie de un aparat pentru respiraţie ca s-o putem aduce acasă. I-am spus că aparatele sunt foarte scumpe şi nu-mi permit. Mi-a cerut să-i las actele, însă ne pierdusem speranţa că ne va ajuta pentru deja trecuseră două săptămâni”, a declarat Puiu Coiculescu.
În toată această perioadă, de două săptămâni, Gigi Becali, prin avocata lui, s-a interesat de caz. „A vrut să verifice dacă ce i-am spus eu este real. Am înţeles că a vorbit cu doamna doctor, i-a spus că va achiziţiona dumnealui aparatele, dar că are pretenţia să fie noi. Distribuitorii au adus un aparat de probă, l-au pus pe fetiţă să vadă dacă e compatibil, dar domnul Becali a cerut să-i fie aduse aparate noi, în ţiplă, care să fie desfăcute în prezenţa dumnealui. La urma urmei sunt banii dânsului, e normal să aibă pretenţii”, a precizat Puiu Coiculescu, tatăl fetiţei.
Distribuitorii au comandat alte aparate, iar acestea trebuie să sosească săptămâna viitoare. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 18.000 de euro. „Domnul Becali va plăti aparatele, le va lua pe numele dânsului, vor fi proprietatea dumnealui, dar ne vom folosi de ele cât timp fetiţa va avea nevoie. După aceea i le vom înapoia, probabil vrea să le mai dea şi altora care vor fi în situaţia noastră. Cu sprijinul domnului Becali ne vom putea aduce fetiţa acasă”, a declarat Puiu Coiculescu.

Fetiţa în continuare bolnavă, dar fără tratament
Iniţial, fetiţa a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală care-i atacă muşchii, a făcut tratament, dar s-a oprit tratamentul pentru că nu avea nici o efect. Boala Mariei este în continuare un mister, deşi a fost văzută şi de o echipă de medici din Belgia. „Problema este că acum vom putea pleca acasă cu fetiţa, dar nu avem un diagnostic. Medicii de la Marie Curie şi-au făcut treaba, au pus traheostoma la fetiţă şi gastrostoma la burtică pentru a putea să o alimentăm noi pe burtică. Fetiţa nu are nici un tratament, dar nu putem pleca cu ea acasă fără aceste aparate de respiraţie”, spune Puiu Coiculescu.
Părinţii fetiţei speră să-şi ducă fetiţa în străinătate. „Analizele fetiţei sunt şi la nişte medici în Franţa, şi în Belgia, şi în Germania. Acum sperăm ca un doctor din afara ţării să vină să ne pună un diagnostic ca să putem pleca acolo la tratament. Am trimis şi ADN-ul nostru, al părinţilor, în Belgia şi aşteptăm să ne vină rezultatele”, a precizat Puiu Coiculescu.

Galerie foto


Vizualizări: 33,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: