Giuliana Maria, câştigătoarea trofeului ”Maria Lătărețu”

Are 11 ani, este din Rovinari și este marea câștigătoare a Festivalului Național de Folclor pentru Copii ”Maria Lătărețu”. Giuliana Maria Căpriță a câștigat trofeul festivalului, fiind al treilea mare concurs la care participă. De cinci ani cântă muzică populară, însă fata mărturisește că nu este singurul său talent. Tânăra interpretă este pasionată și de desen.

Festivalul Național de Folclor pentru Copii ”Maria Lătărețu” lansează anual zeci de copii talentați și extrem de conştiincioşi. Anul acesta, o tânără interpretă din Rovinari, Giuliana Maria Căpriță, a încântat publicul și juriul concursului cu piesa
„Neic-al meu e pădurar”. Tânăra solistă de muzică populară spune că de fiecare dată are emoții când este pe scenă, însă consideră că este un lucru bun pentru că reușește și ea la rându-i să transmită emoție publicului. ”Am avut mari emoții, dar când am început să cânt m-am bucurat de susținerea pubicului și totul a fost bine. Am mai câștigat tot anul acesta locul I la Festivalul ”Domnica Trop” și locul al II-lea la ”Maria Apostol”. Experiența a fost una extrem de frumoasă, au fost mulți concurenţi, dar mă bucur că am fost pe placul juriului și că am câștigat marele premiu”, a spus Giuliana Maria Căpriță.
Și muzica populară nu este singura pasiune a tinerei din Rovinari. Giuliana mărturiseşte că îi place foarte mult să deseneze și să machieze. ”Pot să spun că muzica populară nu este singura mea preocupare, îmi place de asemenea să desenez, să machiez și să mă machiez. Pot să spun că muzica populară am descoperit-o la cinci ani, mama a observat că am acest talent și a decis să merg la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. În prezent studiez canto popular la clasa doamnei Camelia Argint”, a mărturisit Giuliana Maria. Aflată încă la început de drum, tânăra din Rovinari speră să-și facă un nume mare pe scenele muzicii populare de la noi din țară și promite că va participa în continuare la competițiile muzicale.

Galerie foto


Vizualizări: 3,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: