Gorj: Canalizare executată silit, investiție blocată

Investiția în sistemul de canalizare din localitatea Mătăsari este blocată după ce un localnic a executat silit primăria. Mai exact, Claudiu Pasăre s-a judecat aproape șapte ani cu autoritățile locale pentru că nu a fost despăgubit deși conducta de canalizare îi trece prin livadă. Pentru că n-a reușit să se înțeleagă cu primăria, omul a continuat demersurile în instanță până când a obținut o hotărâre definitivă în baza căreia a dezgropat conducta și a scos-o de pe proprietatea sa. 

În fața acestei situații, primăria spune că se gândește cum să pună în valoare investiția făcută în canalizare. Vorbim de 5,6 milioane de lei, bani accesați prin PNDL, în anul 2017.  Canalizarea nu a fost folosită niciodată tocmai din cauza acestui conflict. 

Inițial, proiectul viza înlocuirea conductei, dar autoritățile au introdus alta pe un alt traseu, la câteva zeci de metri distanță de cea veche. Primăria a trecut cu conducta nou prin curtea mai multor localnici. Nimeni nu s-a împotrivit, dar Claudiu Pasăre nu a acceptat de la început să fie canalizare la el pe teren fără ca el să primească vreun leu despăgubire. „Eu nu am fost de acord de la început, dar au intrat cu forța și au băgat conducta. Am cerut înainte un miliard, acum vreau cinci miliarde şi două mii de euro chirie lunară ca să funcţioneze canalizarea cea nouă. Sunt 18 metri lăţime ori 2 adâncime pe doi metri, ăia sunt, 389 de metri pătraţi. Și conducta veche trece tot prin grădina mea. Nici pentru aia nu s-a primit vreun leu. Și cu aia ne judecăm și o voi scoate de pe terenul meu”, a spus bărbatul într-un interviu la Antena 1.

În prezența unui executor judecătoresc și a Poliției, un buldoexcavator a scos conducta din pământ. 

Cert este că nu a fost folosită niciodată conducta cea nouă și încă se merge pe vechea rețea. „S-a declanşat conflictul, s-a renunţat la canalizare şi mergem pe canalizarea cea veche. Este o pagubă, normal că este o pagubă. O să vedem, să se termine litigiul acesta şi vedem dup-aia ce se întâmplă cu restul investiției”, a spus viceprimarul din Mătăsari, Dorin Ionescu.

În cazul în care bărbatul va câștiga și procesul pentru conducta veche de canalizare, atunci ar fi o reală problemă pentru că satul ar rămâne fără canalizare. Paradoxal, deși are două conducte în grădină, el nu este racordat la canalizare.

Vizualizări: 1,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: