Gorj, pe podium la Let`s do it, România!

Rezultatele finale ale campaniei "Let`s Do It, România!" arată că peste 200 000 voluntari au strâns peste 267 700 de saci cu deşeuri în România, în timp ce în Republica Moldova au ieșit la curățenie în Chișinău peste 3 500 de voluntari.

În topul județelor cu cei mai activi voluntari se regăseşte şi judeţul Gorj, poziţionat pe locul doi, dipă Botoşani, cu 14 950 voluntari – 19 887 de saci.

Unul dintre cei mai tineri voluntari "Let`s Do It, România!" are doar 3 ani, a venit însoţit de părinţi şi învaţă să respecte natura, iar cel mai vârstnic voluntar are 80 de ani şi i-a impresionat pe cei din jur cu energia și dedicarea sa. La acțiunea națională de curățenie au participat elevi, care au venit împreună cu profesorii şi şcoala - la acțiune au participat 102 216 elevi și 10 993 profesori, angajaţi din companii din diverse domenii, familii, persoane cu dizabilităţi şi chiar deţinuţi, care realizează astfel muncă în folosul comunităţii.

Voluntarii au colectat deșeuri precum: PET-uri, ambalaje, produse voluminoase din plastic, sticlă, hârtie, carton, doze de aluminiu, materiale textile, îmbrăcăminte și încalțăminte, dar şi deşeuri electronice.

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: