Gorjean, „convins” de autorităţi să nu-şi mai plătească taxele

Un bărbat din Licurici încearcă de aproape un an să afle de la primăria din localitate de ce i-au crescut taxele şi impozitele pentru o locuinţă pe care o deţine în comună, locuinţă de care se ocupă după moartea vărului său. Adrian Vîlceanu a cerut în scris Primăriei Licurici să explice situaţia, însă răspunsul venit din partea autorităţilor, cu câteva luni întârziere, este demn de cascadorii râsului, susţine gorjeanul.

Adrian Vîlceanu deţine în satul Licurici două proprietăţi, una personală şi una lăsată în întreţinere de un văr decedat. Bărbatul a vrut să afle de la autorităţile locale de ce pentru locuinţa lăsată în întreţinere i s-a majorat impozitul de la 37 lei, în 2006, la 103 lei în prezent, în condiţiile în care pentru proprietatea personală creşterea a fost de doar 10 lei în aceşti ani. Solicitarea a fost făcută către primărie în luna februarie 2017, însă răspunsul l-a primit abia în 3 iulie 2017. „Urmare cererii dvs. prin care solicitaţi recalcularea taxelor şi impozitelor percepute pentru rolul defunctului (...) vă comunicăm că în conformitate cu art.12, litera d din Legea 544/2001, informaţiile pe care le solicitaţi nu sunt de interes public. Aceste informaţii pot fi furnizate numai titularului dreptului de proprietate sau moştenitorilor legali ai acestuia”, se arată în răspunsul semnat de primarul Liviu Doru Drăgulescu, secretarul primăriei, Carmen Ciobanu şi Gina Mutulescu, operator rol în cadrul primăriei.

Nu mai plăteşte

„E ca şi cum mi-ar spune că eu nu trebuie să ştiu ce plătesc. Eu n-am cerut niciodată date cu caracter personal, căci articolul la care face trimitere doamna la asta se referă, eu am cerut să-mi arate documentele din care rezultă aceste creşteri. Dacă mă interesa să aflu când s-a născut vărul meu, mă uitam în actele lui că doar au rămas la mine după ce a murit”, a spus Adrian Vîlceanu.

Una peste alta, bărbatul este hotărât să nu mai plătească impozitul pentru locuinţa lăsată în întreţinere până ce primăria nu-l lămureşte de ce achită mai mult către stat.

Vizualizări: 1,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: