Gorjeanca Iolanda Boban a cucerit capitala cu vocea şi picturile ei

Tânăra Iolanda Boban s-a născut la Târgu Jiu, însă de şase ani trăieşte în capitala României. Este exemplul de tânăr care şi-a urmat visul, visul de a picta, de a cânta, de a face tot ce o conduce spre libertate. De altfel, tânăra a şi declarat la o emisiune tv centrală că a ales pictura în defavoarea arhitecturii, pentru că își dorea mai multă libertate.

La cei 25 de ani ai săi, Iolanda Boban și-a văzut visul cu ochii. Trăiește în București, a terminat Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă, secția Pictură, a finalizat cu succes un master de Educație prin Arte Vizuale și cântă. Chiar miercuri, tânăra Iolanda a fost invitată la emisiunea ”Răzvan și Dani” de la Antena 1, unde a vorbit despre marea ei pasiune, muzica. De altfel, a cântat și cea mai recentă piesă, ”Jocul iubirii”. ”La început a fost muzica, de mic copil, de la șapte ani. Tatăl meu m-a dus la canto la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Am făcut doi ani de canto apoi am făcut o mică pauză, apoi am reluat anul trei. În timpul liceului, m-am gândit că trebuie să-mi exploatez și talentul artistic-plastic, am făcut cursuri înainte şi apoi m-am gândit la facultate. Inițial m-am gândit la arhitectură, apoi am zis că vreau mai multă libertate și am ales pictura. Am avut un vernisaj după licență, în Târgu Jiu”, a spus Iolanda Boban, la Antena 1.


În prezent, Iolanda Boban este profesor de educație plastică și desen, însă își câștigă existența și din picturi la comandă. Muzica va rămâne și ea pe un loc important, spune artista târgujiancă. A lansat de-a lungul anilor mai multe piese, tema fiind una singură, iubirea. Cel mai recent cântec, ”Jocul iubirii”, este compus în totalitate de ea. Întrebată de Răzvan care este părerea ei despre tehnologia din ziua de azi, Iolanda a mărturisit că internetul și telefonul pot fi o boală. ”Telefoanele și internetul pot fi o boală. Când mai merg în metrou observ că toată lumea este undeva în lumea virtuală”, a mai spus târgujianca.

Galerie foto


Vizualizări: 6,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: