Gorjeanul care şi-a construit singur un tractor

Un gorjean din comuna Aninoasa şi-a construit singur un tractor. Vali Martin este mecanic auto şi spune că piesele folosite l-au costat în jur de 1.500 de lei. Nu a folosit piese de tractor, ci de autoturisme. Acesta nu-şi va putea înmatricula tractorul, dar nici nu are nevoie, câtă vreme nu va circula cu el pe drumurile publice.

Povestea tractorului făcut de Vali Martin în propria curte a fost prezentată de Digi 24. Gorjeanul a povestit că a achiziţionat piese de prin târguri, cele mai multe la mâna a doua. „Motorul este Mercedes sută la sută. Cutia de viteze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotorul e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, a spus Vali Martin la Digi 24.
Gorjeanul a apelat la această metodă pentru că şi-a dorit mult un tractor, dar nu îşi putea permite unul, care costă zeci de mii de lei. A lucrat doi ani pentru a-l construi, partea cea mai dificilă fiind caroseria. „A fost foarte greu să umblu prin târguri, să găsesc tot felul de piese, să le modific, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, a spus Vali Marin, citat de digi24.ro. „Carcasa de ambreiaj este făcută în bucătărie. Am avut motorul în bucătărie, cutia de viteze şi în bucătărie am asamblat carcasa de ambreiaj”, a mai spus gorjeanul.
Tractorul va fi folosit de gorjean pentru a lucra un hectar de teren agricol, deţinut la Aninoasa. Vecinii s-au minunat când au văzut utilajul, spunând că arată ca şi cum ar fi fost făcut în fabrică. Tractorul făcut în curte are un consum de un litru de motorină pe ora de lucru, ceea ce l-a făcut şi mai interesant pentru vecinii lui Martin, care nu credeau că poţi face un tractor cu numai 1.500 de lei.

Galerie foto


Vizualizări: 8,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: