Gorjeni campioni mondiali la „vânătoare de vulpi“

Lotul României a făcut performanţă la Campionatul Mondial de Radiogonometrie, desfăşurat în Bulgaria, în perioada 4-9 septembrie. Dintre cei nouă sportivi români care au făcut parte din lot, patru sunt de la Palatul Copiilor Târgu Jiu. Adrian Marcu, antrenorul gorjenilor, spune că sunt cele mai bune rezultate înregistrate la radiogoniometrie, în ultimii 10 ani.

Sportivii gorjeni, antrenaţi de Adrian Marcu, au făcut performanţă la Campionatul Mondial de Radiogonometrie din Bulgaria. Valentina Marcu, Ramona Manea, Alexandru Ciocânea şi Adrian Marcu au reprezentat România şi au reuşit să se claseze printre primii 10 sportivi din lume. „Din cei nouă, patru au fost din Târgu Jiu, copii de la Palatul Copiilor, legitimaţi la Clubul Sportiv Pandurii”, a declarat Adrian Marcu, antrenor voluntar la Clubul Pandurii şi profesor la Palatul Copiilor. La competiţia sportivă din Bulgaria au participat 36 de ţări, cu peste 400 de concurenţi. „Am obţinut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani pentru „vânătorii de vulpi”, cum se mai numeşte radiogonometria. Am reuşit să obţinem un loc V mondial, un loc VI şi un loc VII. Deci ne-am clasat printre primii 10 din lume, cu trei dintre sportivii noştri. Au fost patru zile de concurs, cu patru probe diferite, şi vreo 30 de kilometri de alergat prin pădure”, a precizat Adrian Marcu. 

COMPETIŢII

Performanţa obţinută de radiogonometriştii gorjeni le-a asigurat prezenţa la viitoarele competiţii internaţionale. „De aici înainte contăm în clasamentul mondial şi vom fi invitaţi la alte competiţii importante pentru că ne-am clasat printre primii zece”, a declarat Adrian Marcu.

Galerie foto







Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: