Gorjeni condamnați pentru că au fraudat APIA

Magistrații Tribunalului Gorj au condamnat la închisoare cu suspendare doi gorjeni pe care procurorii DNA i-au trimis în judecată la sfârșitul anului trecut pentru că au încasat ilegal subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Verdictul instanței a fost dat chiar de la începutul procesului, lucrurile derulându-se foarte repede, spre deosebire de alte dosare în care judecata a durat și ani de zile.

 Pedepsele s-au dat pentru fals material în înscrisuri oficiale și fals în declarații, actele depuse la dosar pentru primirea subvențiilor fiind unele falsificate. „Condamnă pe inculpata Militaru Mihaela Georgiana, fără antecedente penale, la: - 2 ani şi 4 luni (doi ani şi patru luni) închisoare (…)condamnă aceeaşi inculpată la: - 2 ani şi 2 luni (doi ani şi două luni) închisoare (…) condamnă aceeaşi inculpată la: - 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, (…) condamnă aceeaşi inculpată la: - 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, (…)condamnă aceeaşi inculpată la: - 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. (…)contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 4 luni închisoare(…)pe care o sporeşte cu 8 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare(…)suspendă executarea pedepsei sub supraveghere. În baza art. 862 C.pen. din 1969 stabileşte termen de încercare de 6 ani”, a decis instanţa.

O pedeapsă similară a fost dispusă şi pentru Marian Militaru, acesta fiind condamnat la 2 ani şi 6 luni, cu un termen de supraveghere de 5 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Instanța a desființat actele falsificate de cei doi și i-a obligat pe aceștia să returneze banii încasați ilegal, fiind menținut și un sechestru pe un cont bancar în care se află circa 40.000 de lei. „Admite acţiunea civilă.(…)obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 23.844,89 lei şi pe inculpata Militaru Mihaela Georgiana la plata sumei de 12.529,88 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului principal, către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de plăţi şi investiţii pentru agricultură”, se arată în decizia instanței, care nu este definitivă. 

Vizualizări: 2,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: