Gorjenii îşi cumpără vacanţa pe litoral în plin cod portocaliu de ger

Gorjenii sunt cu gândul la vacanţa de vară, deşi luna ianuarie a adus temperaturi extrem de scăzute. Pentru a profita de reducerile mari oferite de agenţiile de turism, foarte multe persoane şi-au cumpărat vacanţe pe litoral, încă de la sfârşitul lunii decembrie. În această perioadă pachetele early booking vin cu discounturi de până la 30-35%. Reducerile continuă până la sfârşitul lunii martie, însă ofertele nu mai sunt aşa de avantajoase ca în luna ianuarie.

Pachetele early booking pot fi achiziţionate până la sfârşitul acestei lunii chiar cu reduceri de 30-35%. În luna februarie, discount-ul ajunge la 20-25%, pentru ca în martie reducerea să fie de doar 10-15%. „Am început anul cu dreptul, se vând foarte ofertele early booking. Este vorba despre înscrierile timpuri, sunt reduceri la pachete până la 35%. Aceste reduceri sunt la serviciile de masă şi cazare, în general”, a declarat Virgil Dănăricu, reprezentantul unei agenţii de turism.
Încă de la sfârşitul lunii decembrie, s-au vândut zeci de pachete pentru vacanţa de vară. „La un hotel de trei stele în România, în staţiunea Mamaia, am avut o reducere de 35%, un bilet pentru 6 nopţi de cazare cu mic dejun a costat 1100 de lei, biletul fiind valabil pentru doi adulţi şi un copil până la vârsta de 10 ani.
Reduceri mai consistente avem şi pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, începând de la Albena şi până la Sunny Beach. O parte din oferte sunt valabile până pe 28 februarie, iar celelalte până în 31 martie”, a precizat Virgil Dănăricu. În timp ce turismul din Turcia a avut de suferit din cauza conflictelor armate, litoralul bulgăresc continuă să fie la mare căutare. Sunt pachete care, la doar 200 de euro de persoană, includ şapte nopţi de cazare şi masă în regim de all inclusive. Hotelierii acordă gratuităţi pentru copii şi acces la piscină. „A pierdut mult turismul din Turcia din cauza conflictelor, cam 70% în momentul de faţă. Asta în condiţiile în care litoral bulgăresc este tot mai solicitat. Pentru un hotel de trei stele în Sunny Beach, un bilet, în momentul de faţă, costă 255-260 de euro/persoană. În acest preţ e inclus transportul cu autocarul din Bucureşti, 7 nopţi de cazare şi masă în regim de all inclusive, adică mesele se servesc în regim de bufet suedez, iar mâncarea e foarte căutată”, a declarat Virgil Dănăricu.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: