Gorjul are echipă de baschet: ACS Târgu Jiu

Inițiativă de aplaudat a oamenilor de sport din Gorj, care nu au lăsat să moară sportul de sală. Un nou club sportiv a fost înființat, Asociația Club Sportiv (ACS) Târgu Jiu, care va avea o echipă de baschet în liga secundă. Finanțarea va fi asigurată de autoritățile locale și județene.

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu va fi formată, în cea mai mare parte, din jucători de pe plan local. Este posibil ca în lot să fie cooptați chiar și sportivi care au evoluat la defunctul club Energia Târgu Jiu. Președintele ACS Târgu Jiu este inspectorul școlar de educație fizică Ionuț Berca, iar antrenor principal Laurențiu Răuț. Claudiu Alionescu, antrenor secund, a vorbit despre acest proiect. „Am demarat un nou proiect de baschet la nivelul județului Gorj, numit ACS Târgu Jiu, care va conține la început o echipă de liga a II-a, formată efectiv din sportivi născuți în Târgu Jiu, 95%. Ne vom baza pe jucători generației 2000-2001, din componența Clubului Sportiv Școlar. Este o generație care sperăm să ne aducă rezultate și la nivel juvenil, dar și pentru că regulamentul specific Federației Române de Baschet pentru liga a II-a presupune prezența unor sportivi sub 20 de ani, în număr de 7. Se negociază în acest moment cu foști jucători ai Energiei. În condițiile în care nu își vor găsi angajamente în altă parte, avem promisiunea că se vor alătura proiectului nostru. Cu siguranță vor fi doi foști juniori ai Energiei”, a declarat Claudiu Alionescu.

Cine vine cu banii

Documentele de înscriere a echipei de baschet în liga secundă au fost depuse joi, 10 august, în penultima zi de înscrieri. De finanțare se vor ocupa cei de la Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean. „Avem promisiunea autorităților, atât locale, cât și județene, că vor sprijini proiectul din punct de vedere financiar. De asemenea, vom încerca să atragem diferiți sponsori de la nivelul municipiului și județului. Banii nu au fost virați, dar avem promisiuni că se vor face viramentele. Toți cei care suntem implicați în acest proiect suntem oameni de baschet și fiecare am participat într-o oarecare măsură la ascensiunea Energiei, în perioade diferite și în posturi diferite”, a mai spus antrenorul Alionescu.

Reînvie sportul de sală

Sportul de sală a fost resuscitat după ce anul trecut s-a ales praful de echipele de baschet şi handbal, după intrarea în faliment a CS Energia Târgu Jiu. La nivelul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a fost formată o echipă de handbal, care evoluează tot în liga secundă, sprijinită financiar de Consiliul Județean Gorj, cu mari șanse de promovare în liga națională. În aceste condiții, gorjenii pot spera că modernizarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu nu e o investiţie inutilă.

Vizualizări: 3,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: