Graure, director într-o companie de stat. Vezi unde!

Fostul director general al CE Turceni, Octavian Graure, a fost numit director al Romag Termo din cadrul RAAN Dr.Tr. Severin. Sindicalistul Ion Pisc Scrădeanu susţine că misiunea lui Graure este să asigure transferul acestei termocentrale de la RAAN la Complexul Energetic Oltenia, în contul datoriei de 110 milioane de lei pe care o are uzina de apă grea pentru cărbune.

Potrivit sindicatelor, la Guvern se află un proiect de hotărâre de Ordonanţă de Urgenţă care prevede reorganizarea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare şi care va fi dezbătut luni în comisia de dialog social. Proiectul prevede ca, în prima etapă, cele două institute ale RAAN: Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti se vor comasa într-o regie separată de cercetare şi proiectare.

În a doua etapă, în următoarele trei luni, sucursala Romag Termo ar urma să treacă în plată către Complexul Energetic Oltenia, iar în cea de-a treia etapă Romag Prod ar urma să îşi restrângă activitatea. Astfel, din cele două linii tehnologice care produc apă grea, una ar urma să producă în continuare apă grea, în timp ce a doua linie ar urma să intre în conservare, fapt ce ar duce la disponibilizarea unui număr de angajaţi de la Romag Prod, care ar putea fi stabilit ulterior.

Şi directorul general al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Dulcea, a fost schimbat din funcţie vineri, în locul său fiind numit Marius Preda, fostul director al platformei Romag Prod din cadrul RAAN

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: