Graure: Săptămâna viitoare vom discuta cu BERD pentru un alt credit

Investiţiile de mediu sunt principala preocupare în momentul de faţă pentru conducerea Complexului Energetic Turceni. Blocul 3 trebuie să corespundă standardelor europene până în anul 2013, data limită. Lucrările de modernizare vor începe însă în momentul în care va fi contractat un credit de 150 de milioane de euro.

„Având în vedere importanţa investiţiilor de mediu pentru conformarea la standardele Uniunii Europene, pentru Turceni este necesară obţinerea fondurilor. Avem nevoie de 150 de milioane de euro“, spune Octavian Graure, directorul general al CE Turceni. Conducerea complexului încearcă să obţină creditul de la BERD, bancă la care entitatea energetică mai are un împrumut de 170 de milioane de euro, bani folosiţi pentru modernizarea blocului 6. „Săptămâna viitoare vom discuta cu BERD în vederea obţinerii creditului. Sperăm să îl putem obţine, în caz contrar vom apela la alte bănci“, a precizat Graure.

Se lucrează la instalaţia de desulfurare

Blocurile 4 şi 5 sunt modernizate, iar în momentul de faţă se lucrează la instalaţia de desulfurare. Pentru aceste lucrări a fost obţinut un credit de la Banca japoneză. „Blocurile 4 şi 5 vor funcţiona la parametri de mediu în luna iunie a acestui an. Austriecii şi japonezii lucrează în momentul de faţă la instalaţia de desulfurare“, a mai spus şeful CE Turceni.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: